Foto: Nikola Mitić/Starsport

Zimska pauza je gotova, klubovi Superlige imaju manje od mesec dana da se spreme za nastavak sezone (6. februar), a većina njih će na pripreme u Tursku.

U ovo doba godine gotovo je nemoguće adekvatno se pripremati u Srbiji, zbog vremenskih prilika i niskih temperatura. Srpski klubovi već godinama zimske pripreme najčešće provode u Turskoj (Antalija i Belek) ili ređe na Kipru, što je i sada slučaj za najveći broj ekipa.

PROČITAJTE JOŠ

U obe zemlje će Crvena zvezda. Branilac titule je na vrhu tabele domaćeg prvenstva sa devet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Partizan, a u okviru šesnaestine finala Lige Evrope igraće sa Milanom 18. i 25. februara.

Do tada će trener Dejan Stanković sa saradnicima učiniti sve da nastave sa partijama iz jesenjeg dela sezone, kada su stekli bodovnu prednost u Superligi uz odlična izdanja na evropskoj sceni.

Već u ponedeljak, 11. januara, fudbaleri Zvezde odlaze na Kipar, gde bi trebali da odigraju jednu prijateljsku utakmicu. Tamo će se zadržati sedam dana, a onda sledi povratak u Beograd i put u Tursku 20. januara.

Izabranici Dejana Stankovića odigraće u Antaliji četiri kontrolne utakmice, a protivnici su Slask (22. januar), Ufa (25. januar), Maribor (28. januar) i Šahjor (31. januar).

Zvezda ima 31 igrača za zimske pripreme

Trener Dejan Stanković je na prozivci imao na raspolaganju sledeće fudbalere: Milan Borjan, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Marko Ćopić, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Nemanja Milunović, Milan Rodić, Radovan Pankov, Miloš Degenek, Strahinja Eraković, Njegoš Petrović, Seku Sanogo, Veljko Nikolić, Ričard Odada, Nikola Stanković, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Mirko Ivanić, Željko Gavrić, Andrija Radulović, Aleksa Vukanović, El Fardu Ben, Slavoljub Srnić, Srđan Spiridonović, Veljko Simić, Nikola Krstović, Aksel Bakajoko, Milan Pavkov, Dijego Falčineli i Marko Lazetić.

Foto: Starsport

Po povratku iz Turske, fudbaleri srpskog šampiona treniraće u Beogradu, a prva utakmica koja ih očekuje je gostovanje Novom Pazaru u okviru 20. kola Superlige.

Partizan je pripreme u Sportskom centru „Teleoptik“ započeo 8. januara, uoči selidbe u toplije krajeve za ovo doba godine. Crno-beli će u Beogradu trenirati nedelju dana i 15. januara idu u turski Belek, gde će boraviti dve sedmice, do 29. januara.

Kao i večiti rival, i Partizan će tokom pripremnog perioda Turskoj odigrati četiri kontrolne utakmice, a i boraviće jedni blizu drugih.

Trener Aleksandar Stanojević na prozivci je imao 36 igrača: Filip Holender, Nikola Štulić, Žan Kristof Bajbek, Miloš Jojić, Nikola Jović, Filip Stevanović, Bibars Natko, Sejduba Suma, Denis Stojković, Takuma Asano, Lazar Marković, Nikola Čolić, Aleksandar Šćekić, Milan Smiljanić, Saša Zdjelar, Lazar Pavlović, Slobodan Urošević, Ivan Obradović, Rajko Brežančić, Igor Vujačić, Bojan Ostojić, Svetozar Marković, Maki Banjak, Aleksandar Miljković, Aleksandar Lutovac, Vladimir Stojković, Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Marko Živković, Mihajlo Petković, Vanja Vlahović, Marko Milovanović, Samed Baždar, Lazar Slavković (golman), Periša Pešukić.

Pored večitih, u Tursku će i ostali superligaši kao što su Vojvodina, Čukarički, TSC, Inđija, Voždovac, Spartak, Radnički iz Niša…
Zanimljivo da će dva tima ostati u Srbiji, a jedan ide u Crnu Goru.

Kod kuće će ostati fudbaleri Metalca.

„S obizirom na specifičnu situaciju sa kovidom, u ovim pripremama nećemo ići van Srbije. Veći deo provešćemo u Milanovcu, osim što ćemo sedam dana biti u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Od pripremnih utakmica čeka nas 16. januara utakmica sa Zemunom, 20. sa čačanskim Borcem, 23. sa Žarkovom, 27. igramo protiv Radničkog iz Kragujevca i 30. generalna proba protiv Javora“, rekao je trener ekipe iz Gornjeg Milanovca, Žarko Lazetić.

Foto: FK Metalac

Slična situacija je i sa Javorom, jer će Ivanjičani cele pripreme odraditi u Kosjeriću, gde će odigrati i četiri prijateljska meča.

U Tursku neće ići ni Novi Pazar, pošto će trener Radoslav Batak i njegovi izabranici raditi dve nedelje u Ulcinju od sredine januara.

Od subote su u pogonu i fudbaleri Radnika. Izabranici Slavoljuba Đorđevića će prvi deo priprema odraditi u Surdulici, na terenu sa veštačkom travom, dok će drugi deo provesti u Antaliji od 15. januara. Surduličani su zakazali i tri provere u Turskoj, gde će boraviti dve nedelje.

Kod kuće i u Turskoj radiće i fudbaleri Proletera, koji će put Antalije kao i Surduličani, 15. januara. Superligaš iz Novog Sada u planu ima šest prijateljskih utakmica.

Trener Rada Milan Milanović na prozivci je imao 23 igrača, a ekipu će posle rada u Beogradu nešto kasnije, 18. januara, odvesti u Tursku.

Novi trener Napretka Milan Đuričić biće zvanično promovisan u ponedeljak i imaće težak zadatak da zadrži „čarapane“ u superligaškom društvu. I ekipa iz Kruševca će posle rada kod kuće otići na dvonedeljne pripreme u Tursku, od 15. do 29. januara.

Superliga se vraća 6. februara posle veoma kratke pauze i još kraćih priprema.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar