Foto: Starsport

Štoper i kapiten Srbije Nikola Milenković kaže da je ponosan na ekipu posle remija sa Španijom u Ligi nacija.

Srbija je odigrala 0:0 sa Špancima u prvom meču grupe 4, ostaje žal za propuštenom šansom Luke Jovića i zicera iz 34. minuta, ali je utisak generalno pozitivan.

PROČITAJTE JOŠ:

Španija je u skoro najjačem sastavu iz julskog finala Evropskog prvenstva stigla u Beograd na desetkovani tim Srbije i nije se najbolje provela.

„Mislim da smo ostvarili vrhunski rezultat i da smo iznenadili sve. U prvom poluvremenu smo imali šanse da postignemo gol, a u drugom odbranili grb naše zemlje. Osetila se neverovatna energija na terenu. Dali smo poslednji atom snage i to je ono što se videlo. Drago mi je veoma zbog toga. Sa druge strane, na tehničko-taktičkom planu mislim da smo odigrali sjajnu utakmicu, ispoštovali smo sve što smo se dogovorili i sa neverovatnom energijom koju smo pokazali, ovaj rezultat je plod“, rekao je Milenković novinarima posle utakmice.

Objasnio je i zbog čega je ostvaren pozitivan rezultat u meču u kom se nije baš mnogo očekivalo.

„Ušli smo sa velikom verom u sebe, veoma hrabro u ovaj meč, mnogi to nisu očekivali i iznenadili smo sve. Ovo je vrhunski rezultat za Srbiju, igrali smo protiv evropskog prvaka, veoma jake ekipe. Mislim da ćemo nastaviti ovim putem u narednim utakmicama, za tri dana nas očekuje nova. Treba da se odmorimo na najbolji način da pripremimo sledeću“, tvrdi „Bleki“.

Ističe i da mu je kapitenska traka dodeljena pred ovo okupljanje reprezentacije „kruna karijere“.

„Sigurno da je velika čast i odgovornost. Mislim da mi je ovo kruna karijere, ali ne bih da pričam o sebi, pažnja treba da bude usmerena na sve ove momke koji su dali sve od sebe na terenu. Tu smo svi zajedno ostvarili vrhunski rezultat. Treba da budemo ponosni, kako mi, tako i cela nacija“, zaključio je Milenković.

Srbija naredni meč igra protiv Danske u gostima za tri dana, a taj meč je na programu od 18 časova.

BONUS VIDEO: Dušan Tadić – prvi gol u sezoni 2024-25

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar