Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Kol Palmer, najbolji fudbaler Čelsija, nije na spisku engleske ekipe za nastupe u Ligi konferencija. Zbog toga zaista, Palmer je imao nikad čudniju godinu u kojoj mu se fudbalski život totalno promenio.

Odluka koja je iznenadila mnoge navijače ipak ima jasno objašnjenje.

Naime, kako će narednog leta Čelsi nastupati i na Svetskom klupskom prvenstvu, stručni štab je rešio da Palmeru da odmora u trećem po rangu evropskom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ

Pored Palmera u Ligi konferencija nećemo gledati ni Veslija Fofanu, ali ni Romea Laviju.

Palmer je jedan od 30 fudbalera koji su na spisku za osvajanje Zlatne lopte i ova odluka Čelsija sigurno nije doneta lako.

Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Ipak, prednost kluba iz Londona jeste ta što „plavci“ imaju zaista dosta fudbalera u svom rosteru koji mogu da ga zamene.

Znamo koliko je Čelsi aktivan na transfer pijaci i možda je sada malo jasnije zbog čega su i ovog leta potrošili 238.5 miliona evra.

Kako je krenuo fudbalski život Palmera?

Palmer je prethodne sezone u Premijer ligi postigao 22 gol i uz to dodao i 11 asistencija na 34 odigrana meča.

Kako je došao do statusa zvezde Premijer lige? Tako što se pokazao kao jedina pozitivna stvar u sezoni Čelsija koja je iza nas.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Sada se u Sitiju možda i kaju zbog prodaje ovog fudbalera u poslednjim satima perlaznog roka prethodnog leta. Čelsi ga je platio 42 miliona funti i mnogi su taj potez „plavaca“ proglasili kao još jednu u nizu loših procena.

Mnogi legendarni asovi, poput Alana Širera, na Palmera gledaju kao jednog od najvažnijih igrača u Čelsiju.

„Fenomenalan talenat, govor tela govori kako sve u njegovoj igri izgleda prilično lako. Kontrola lopte i njegov stil igre, on je jednostavno neverovatan – briljantan“, kaže Alan Širer.

Koliko je bio ubojit govori i činjenica da je izjednačio klupski rekord sa Didijeom Drogbom i Frenkom Lampardom sa 16 postignutih u mečevima koje su Plavci igrali na svom Stamford Bridžu. Posebno su ostala upamćena četiri gola protiv Evertona i het-trik u slavlju nad Mančester Junajtedom.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Ne treba zaboraviti da je zbog sjajnih partija Palmer zaslužio i poziv bivšeg selektora Engleske, Gereta Sautgejta, na Evro.

To se pokazalo kao dobra odluka i Palmer je bio strelac u finalu za Englesku, koja je na kraju poražena od Španije sa 2:1.

Palmerov prethodni ugovor važio je do juna 2031, a prema pisanju brojnih ostrvskih medija novi ugovor važiće do leta 2033, uz bolje finansijske uslove.

FOTO: EPA-EFE/NEIL HALL

Čelsi sezonu u Ligi konferencije počinje utakmicom protiv Genta na Stamford Bridžu 3. oktobra, a zatim će gostovati u Atini protiv Panatinaikosa 24. oktobra. Posle toga sledi niz „egzotičnih utakmica“: Noa 7. novembra kod kuće, Astana u gostima 12. decembra i Šamrok kod kuće 19. decembra.

Očigledno da je Palmer sa razlogom precrtan iz tima i da će debi u evropskom takmičenju sa Čelsijem još uvek morati da sačeka.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar