Fudbaleri Real Madrida pobedili su Napoli na stadionu "Dijego Armando Maradona" u drugom kolu grupe C u Ligi šampiona sa 3:2.

Utakmica je apsolutno opravdala epitet derbija večeri, jer je aktuelni šampion Italije hteo da popravi utisak u Ligi šampiona, pošto mu u Seriji A ove sezone stvari ne idu kako bi želeo.

PROČITAJTE JOŠ:

S druge strane, Real je imao želju da se pokaže što bolje zbog izgubljene titule i u Ligi šampiona i u Primeri prošle sezone. U meču je bilo smena dobre igre jednih i drugih i Madriđani su na kraju, na talenat i kvalitet Džuda Belingema i Vinisijus Žuniora uspeli da upišu važan trijumf za prvo mesto u grupi.

Belingem i Vinisijus su postigli po gol u prvih 45 minuta, Valverde je „bombom“ namestio autogol Aleksa Mereta u drugom, pa ni golovi Pjotra Zjelinskog i Lea Ostigarda nisu ostali nagrađeni pobedom.

Prvo poluvreme bilo je pravo uživanje i vrhunska predstava. Real je pokazao da je kvalitetniji tim i da njegovi ofanzivci pucaju od samopouzdanja.

Zato ne treba da čudi što je Napoli u prvih pet, šest minuta pokazao jasnu želju da presingom na Antonija Ridigera, Danija Karvahala i odbranu Reala, natera protivnika na grešku.

Foto: TANJUG/AP Photo/Alessandra Tarantino

Real se na to nije obazirao i već posle desetog minuta je imao konce igre u svojim kopačkama.

Dotle je Rodrigo u šestom minutu imao i prvu ozbiljnu šansu. Pobegao je odbrani Napolija, dao se u trk kao gazela i izašao sam ispred Aleksa Mereta.

Golman italijanskog šampiona mu je odbranio „jedan na jedan“, pa je to bila prva opomena za domaćina na stadionu „Dijego Maradona“.

Četiri minuta kasnije Madriđani su tražili penal, signalizirajući da je Ostigard igrao rukom, a Džud Belingem je nagovestio koliko će biti opasan.

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Šutirao je posle kornera pored stative, a iz kornera je Real imao još jedan pokušaj preko gola, što je bila druga opomena.

I baš kad se činilo da Madriđani dominiraju i da su bliži golu, desila se neverovatna greška Kepe Arizabalage. Igrao se 19. minut kada je Olivera iznudio korner, a Kepa „zaplivao“ posle prekida u prazno.

Lopta se od ramena Natana odbila u prečku i ispratio ju je Leo Ostigard glavom za 1:0. Pet, šest minuta kasnije Pjotr Zjelinski je snažno pucao sa distance i udarac bi bio veoma opasan da nije skrenut pored stative nogom defanzivaca Reala.

Za još jedan rolerkoster u momentu kad je delovalo da je Napoli bolji, pobrinuo se Đovani Di Lorenco svojom greškom u predaji lopte.

Foto: TANJUG/AP Photo/Alessandra Tarantino

Belingem je presekao pas, povukao loptu napred i prosledio je Vinisijusu, koji je iskosa gađao suprotan ugao po zemlji otprilike sa ruba peterca za 1:1.

Sedam minuta kasnije već je bilo 2:1 za Real Madrid, dok je Viktor Osimen bio potpuno uštopovan u napadu Napolija.

Belingem je u 34. minutu prihvatio loptu skoro na polovini terena, prošetao se praktično kroz sredinu do šesnaesterca italijanskog tima i stvorio je sebi prostor za šut i bio je precizan, pa je time postavio konačan rezultat prvog dela igre.

Taj rezultat bi bio drugačiji da je Osimen iskoristio prvu pravu priliku koja mu se ukazala u 39. minutu kada mu je neometan udarac glavom zaustavio Arizabalaga.

Foto: TANJUG/AP Photo/Alessandra Tarantino

Drugo poluvreme počelo je boljom igrom Napolija. Baš kao u prvom delu igre, tim iz Napulja je probao da agresivnijim pristupom uzdrma protivnika.

Uz to je Osimen krenuo angažovanije i već u 49. minutu je doneo svom timu izjednačenje, makar posredno. Primio je loptu u šesnaestercu, probao je da šutira ili ubaci loptu u sredinu, izblokirao ga je Naćo i sudija je otišao da gleda VAR snimak.

Iako je igrač Reala prvo blokirao nogom, ruka mu je bila veoma visoko podignuta, a Klermon Turpan je pokazao na belu tačku, odakle je Zjelinski u 54. minutu od stative pogodio mrežu za 2:2.

Kvarackelija je ubrzo „projektilom“ pogodio spoljni deo mreže, a Napoli je bio bolji u ovom periodu do isteka sata igre, mada su se napadi smenjivali na obe strane.

Foto: TANJUG/AP Photo/Alessandra Tarantino

Igrao se 74. minut kada je Vinisijus našao prostor za šut i kada je Meret odlično intervenisao, ali mogao da odbije loptu na glavu Belingemu.

Džud nije imao vremena da se namesti i gađao je pored gola iz neposredne blizine, pa je propala velika šansa, prva prava za Real u drugom delu igre.

Ančeloti je u međuvremenu uveo u igru i Luku Modrića u pokušaju da smiri malo svoj vezni red i Real je zaista delovao svežije na terenu u prvih desetak minuta otkako je Modrić ušao umesto Krosa.

To se isplatilo u 78. minutu kada je iz prekida odbrana sporo zatvorila Valverdea koji je sa oko 25 metara ispalio strašno jak šut.

Lopta je zakačila Oliveru, onda je od prečke udarila u glavu ili leđa Mereta i završila u njegovoj mreži, pa mu je autogol i pripisan za Realovih 3:2.

Napoli je za preostalo vreme probao da uradi nešto više, da podigne nivo energije, ali nije uspeo i Real je bez nekih većih poteškoća sačuvao prednost u najboljoj utakmici večeri.

Liga šampiona, drugo kolo (utorak):

Salcburg – Sosijedad 0:2 (0:2)

(Ojarzabal 7, Mendez 27)

Union Berlin – Braga 2:3 (2:1)

(Beker 30, 37 – Nijakate 41, Bruma 51, Kastro 90+4)

Kopenhagen – Bajern Minhen 1:2 (0:0)

(Leraker 56 – Musijala 67, Tel 83)

Inter – Benfika 1:0 (0:0)

(Tiram 62)

Lans – Arsenal 2:1 (1:1)

(Tomason 25, Vai 69 – Žezus 14)

Mančester junajted – Galatasaraj 2:3 (1:1)

(Hojlund 17, 67 – Zaha 23, Akturkoglu 71, Ikardi 81)

Napoli – Real Madrid 2:3 (1:2)

(Ostigard 19, Zjelinski 54 p – Vinisijus 27, Belingem 34, Meret 78 ag)

PSV Ajndhoven – Sevilja 2:2 (0:0)

(De Jong 86 p, Teze 90+5 – Gudelj 68, En Neziri 87)

Standings provided by Sofascore

Napoli – Real Madrid 2:3 (1:2)

(Ostigard 19, Zjelinski 54 p – Vinisijus 27, Belingem 34, Meret 78 ag)

Stadion: Dijego Maradona, Napulj; Sudije: Klermon Turpan, Nikolas Danos, Aleksis Ožer, Stefani Frapar

Napoli: Meret – Di Lorenco, Olivera, Natan, Ostigard, Lobotka, Zjelinski, Anguisa, Politano, Kvarackelija, Osimen; Trener: Rudi Garsija.

Real Madrid: Arizabalaga – Kamavinga, Ridiger, Fernandez, Karvahal, Čuameni, Valverde, Kros, Belingem, Rodrigo, Vinisijus; Trener: Karlo Ančeloti.

Napoli - Real Madrid 2:3 (1:2)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar