Foto: Tanjug / AP Photo/Laurent Cipriani

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Monaka u trećem kolu Lige šampiona sa 5:1 na gostovanju na stadionu Luj II.

Zvezdi se ponovio sličan epilog kao u utakmici sa Interom, gde je bila solidna u prvom poluvremenu, ali je u drugom ostala i bez koncentracije i bez snage, dok je protivnik nastavio da gazi istom silinom.

PROČITAJTE JOŠ:

Zapravo, ovog puta je bilo još gore, jer je tim Vladana Milojevića već došao u kneževinu opterećen povredama, a onda su ga zadesile još tri u toku same utakmice s Monakom.

Zbog toga je Zvezda meč završila s igračem manje na terenu jer Piter Olanjinka nije mogao da se osloni na nogu, dok je Dalsio bio tu kao „ukras“, pošto ni on nije mogao da trči.

Sve to je, uz bolju spremnost Monaka i spornu situaciju u završnici prvog poluvremena, kad očigledan start na Olanjinkom nije okarakterisan kao penal, značilo i ubedljiv trijumf ekipe koja sada ima sedam bodova, dok Zvezda ostaje na nuli.

Prvo poluvreme bilo je veoma zanimljivo, ali Zvezda očito nije naučila neke lekcije koje su je koštale još u meču sa Makabi Haifom.

A to je da se svaki meč igra do poslednjeg sekunda i dok sudija ne odsvira kraj. Zvezda to ni sada nije uradila u kneževini i primila tek desetak, dvadeset sekundi pre isteka nadoknade.

Dobro poluvreme obeležilo je mnogo pokušaja na obe strane, ali je Monako bio bolji i zasluženo je vodio, dok je Vladan Milojević imao glavobolje zbog povrede Bruna Duartea posle samo četiri minuta.

Probao je Milojević da napadne Monako sa dva špica, Duarteom i Šerifom Endiajeom i morao prinudno da odmah uvede Dalsija Gomeša.

Monaco vs Crvena zvezda Foto:STARSPORT

Međutim i pored toga, neverovatno je kako se Zvezdi u odbrani dešavaju neki amaterski propusti i reakcije, zbog kojih se po pravilu primaju golovi.

Monako je poveo u 20. minutu kada je, posle jedne greške Silas Katompa Mvumpa kasnio da se izvuče i namesti ofsajd Takumiju Minaminu.

Minamino je od Vilfrida Singa dobio loptu u prostor, Silas je ostao na drugoj strani terena da se čudi kako nije ofsajd, dok je Minamino prišao Marku Iliću i naciljao mu bliži ugao mirno i hladnokrvno kao da je na terminu sa prijateljima.

Monako je poveo u tim trenucima 1:0, a mogao je i ranije. Zvezda je posle prekida u drugom minutu bila u prilici kada se Spajić nije najbolje snašao, a i pravio je faul.

Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Dva minuta kasnije Elis Ben Segir je dobio loptu sam kao duh na levoj strani tako što se Bril Embolo sagnuo i propustio mu pas.

Ben Segir je promašio gotovo stopostotnu šansu, ali je uslugu uzvratio Piter Olanjinka u šestom minutu kad je bio sam na prvoj stativi posle kornera i glavom nije gađao dalje od golmana Majeckog.

Tilo Kerer je u desetom minutu promašio novu veliku šansu u pred golom Zvezde i videlo se već tada da će prekidi i čuvanje peterca biti problem.

Monako je bivao sve ubedljiviji, ređao je šanse sve do gola Minamina, dok se Zvezda našla u prilici kad je Endiaje dobio loptu napred u kontri i bio pored Kerera.

Lepo je povukao loptu udesno i izdriblao Kerera, ovaj je uklizao i napravio penal koji je Endiaje šutem po sredini i realizovao u 27. minutu za 1:1.

Nakon toga je Monako nastavio da pritiska, imao je generalno više lopte u posedu, ali se sporna situacija desila u njegovom kaznenom prostoru pred poluvreme.

Denis Zakarija je zgazio Olanjinku, Štiler je dobio poziv iz VAR sobe i nije odreagovao, dok je Naser Điga neposredno pre toga posle kornera šutirao preko gola.

I kada se to nije pretvorilo u prednost srpskog kluba, usledio je kiks Spajića koji je svojim pokušajem intervencije bukvalno dodao loptu u noge Embolou, a ovaj je pogodio za 2:1 u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Moglo je sve da bude i gore po Zvezdu, jer je u šestom minutu nadoknade, iako su određena četiri, Zakarija loptu udario ramenom i poslao uz mnogo sreće po Zvezdu pravo u Ilića.

Isti čovek je bio junak svog tima u 52. minutu kada je odbranio zicer Enrikea, ali nije mogao ništa u 54. minutu kada je Singo sa tridesetak metara raspalio po lopti i probušio mrežu za 3:1.

Nije se čekalo ni pet minuta, a navijači na stadionu Luj II su strepeli jer je Embolo ubacio još jednu loptu iza leđa Ilića.

Ovog puta je pogodak poništen jer je Švajcarac to uradio rukom dok su se Seol i Ilić sudarili ispred napadača Monaka.

Manjes Akliuš je do 67. minuta bio u dve opasne situacije i u prvoj je posle kornera pogodio stativu, a u drugoj šutirao preko gola.

Monako je sa 4:1 poveo u 70. minutu kada je Milan Rodić proklizao u svom šesnaestercu, pa je Embolou bilo lakše da asistira Minaminu.

Piter Olanjinka se na pragu 80. minuta požalio na povredu i izašao, pa je Zvezda ostala sa desetoricom na terenu, dok se onda povredio i Dalsio i ostao da statira u igri.

Monaco vs Crvena zvezda Foto:STARSPORT

Mada već u tim trenucima nikome u Zvezdi nije bilo do igre, ne znači da nije bilo i igračima Monaka.

Oni su delovali kao da su voljni da poprave gol-razliku i Akliuš je uradio ono što mu nije pošlo za kopačkom nekoliko puta pre 96. minuta.

Našao se u šansi ispred Rodića koji ga nije dobro zatvorio, pa je Akliuš precizno naciljao ugao gola Ilića i time zaokružio katastrofu Zvezde u Monaku.

Srpski klub naredni meč igra protiv Barselone šestog novembra na svom terenu u Beogradu od 21 sat. Monako dan ranije igra protiv Bolonje u gostima od 21 sat.

Monako - Crvena zvezda 5:1 (2:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare