Marko Ivezić
Marko Ivezić; Foto; Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

Dosadašnji kapiten fudbalskog kluba Voždovac Marko Ivezić potpisao je ugovor sa nemačkim drugoligašem Holštajn Kilom.

Nemački klub saopštio je da je Ivezić potpisao ugovor do 30. juna 2027. godine.

PROČITAJTE JOŠ

„Pomešana su osećanja. Došao sam kao dečak sa velikim snovima, u međuvremenu sam odrastao i vreme je za odlazak. Srećan sam što idem dalje, penjem se stepenik više u karijeri, ali svestan sam i da nije lako krenuti ispočetka u novoj sredini u inostranstvu. Međutim, to je ono što sam želeo i radujem se novom izazovu. Obišao sam klub, terene, grad, sve izgleda odlično i jedva čekam da krene pripremni period“, rekao je Ivezić za sajt Voždovca.

On je debitovao za beogradski klub pre nešto više od dve godine, odigrao je 71 utakmicu i postigao tri gola.

„Dve i po godine provedene u prvom timu bile su nezaboravne. Upoznao sam mnogo dobrih ljudi, od kojih su mi neki postali prijatelji za ceo život, sećaću se svih njih i zajedničkih trenutaka. Isto tako, datih golova, pobeda, sjajne atmosfere kada smo se borili za Evropu, prošle sezone kada smo bili najmlađi ali odlučni i uporni da ostvarimo svoje ciljeve“, naveo je 21-godišnji vezni fudbaler.

Marko Ivezić
Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

On je rekao da je uvek davao sve od sebe, što mu je uz dobre igre donelo i kapitensku traku.

„To mi je značilo jer je prepoznat moj doprinos ali i vera da mogu da predvodim ekipu. Zahvalio bih i prethodnom kapitenu Stefanu Hajdinu od koga sam mnogo naučio, kako na terenu tako i liderskih osobina van terena. Sve što radim, radim sa maksimalnom dozom posvećenosti, tako ću nastaviti i u novom klubu. Daću sve od sebe da opravdam svoje prezime i lepo predstavim bivši klub i okruženje odakle dolazim“, dodao je Ivezić.

Sportski direktor Voždovca Bojan Leontijević izrazio je zadovoljstvo transferom i rekao da je Ivezić postavio standard i postao primer mladim igračima.

„Momak koji je ponikao u našoj omladinskoj školi, debitovao za prvi tim i postao kapiten ekipe, bio je omladinski i seniorski reprezentativac svoje zemlje. Odlazi u jako takmičenje, dobar klub, sredinu u kojoj će sigurno dodatno napredovati i koja će mu pomoći da na pravi način razvija svoju karijeru“, naveo je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar