Luis Rubiales Jenni Hermoso Foto:Richard Callis / Zuma Press / Profimedia

Posledice skandala se šire i na ljude koji u njemu nisu učestvovali.

Anheles Behar, majka predsednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa primljena je u bolnicu trećeg dana otkako je počela sa štrajkom glađu.

PROČITAJTE JOŠ:

On je učestvovao u velikom skandalu tokom ceremonije dodele pehara i medalja pobednicama Svetskog prvenstva u fudbalu za žene kada je u usta poljubio Dženi Ermoso.

Ermoso igra za španski nacionalni tim, a Rubijales ju je uhvatio obema rukama za glavu i poljubio. Tokom ceremonije se uhvatio za međunožje dok je slavio, a kasnije je vređao kritičare takvih postupaka nazivajući ih idiotima.

Reakcije su u Španiji bile burne, Rubijales je poručio da neće podneti ostavku, a u danima nakon svega njegova majka je odlučila da protestuje zbog onoga čemu je njen sin izložen.

Trećeg dana protesta je odvezena u bolnicu hitno odvezena u bolnicu Sveta Ana zbog zdravstvene krize, napada panike, otoka u nogama, visoke temperature i drugih faktora.

Ona je ranije rekla da će štrajkovati zbog onog što je opisala kao „nehuman tretman“ njenog sina. Iz crkve u kojoj inače služi rekli su da se tamo neće vraćati dok se potpuno ne oporavi.

Rubijales je tvrdio da je poljubac sa Ermoso bio obostran, a fudbalerka je to odbila, što je i bilo okidač za štrajk glađu Rubijalesove majke.

BONUS VIDEO Duljaj poručio da Partizan ide na pobedu protiv Nordsjelanda