Kajl Voker
Kajl Voker; Foto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Početak Lige šampiona je pred vratima, a aktuelni šampion je imao važan sastanak pre početka.

Klub je pokazao veliko poštovanje prema Kajlu Vokeru kada je odlučio da sa njim produži ugovor (na još dve godine). Ni u jednom trenutku nije bilo oklevanja oko produžetka saradnje sa 33-godišnjim veteranom, nije bilo kao u slučaju Kevina de Brujnea koji neće moći ni da pregovara sa klubom pre nego što se vrati na teren.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, timski duh koji je odveo Siti do prve titule prvaka Evrope je i ove godine i više nego evidentan. Pre nego što je počelo takmičenje u kom „građani“ brane „ušati trofej“ došlo je do sastanka u svlačionici.

On bi možda ostao nepoznat i pred meč sa Crvenom zvezdom (utorak, 21.00) da o njemu nije odlučio da progovori upravo Voker. Doneta je odluka koja je privukla mnogo pažnje.

Voker je dobio priliku da bude kapiten, zapravo kokapiten jer će ih u novoj sezoni biti čak pet. Ta odluka je doneta u razgovoru igrača nakon što je postalo poznato da De Brujne, prošlogodišnji kapiten, neće igrati najmanje još tri meseca.

EPA-EFE/ASH ALLEN

„Da, glasanje za kapitena je došlo i petorica su izabrana, mi ćemo voditi tim u ovoj sezoni i pobrinuti se da svi budu pod kontrolom i da su kazne plaćene. Red nije bitan. Biću to ja, Kevin De Brujne, Rodri, Ruben Dijas i Bernardo Silva. Nošenje trake je nešto što mi je bila velika čast, privilegija mi je da vodim ovu specijalnu grupu. Nastaviću to da radim. Nadam se da ću voditi svojim primerom na terenu i van njega kako bismo bili sigurni da ćemo osvojiti trofeje na kraju sezone“, poručio je engleski bek.

Zatim je jasno postavio cilj „građana“.

„Mislim da je to naš posao. Mi smo u gigantskom klubu s razlogom, jer menadžer veruje u nas i svi smo sjajni igrači. Gladni smo svi uspeha. I dalje Pep želi da pobeđuje. Neće se zadovoljiti drugim i mi moramo da idemo njegovim stopama. Ono što smo uradili sada je prošlost i podvlačimo crtu ispod toga. Nacrtao je dijagram na početku sezone i rekao da počinjemo sa dna planine i moramo ponovo da se penjemo. Sve smo pobedili, ali ići iznova i iznova je ono što razdvaja dobre timove od odličnih“, završio je Voker.

BONUS VIDEO Zavirite na trening Zvezde u Mančesteru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar