Crvena zvezda-Benfica, Vladan Milojević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Fudbaleri Crvene zvezde su doživeli poraz na startu Lige šampiona pošto je u Beogradu Benfika bila bolja rezultatom 2:1.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević apostrofirao je greške svojih igrača na konferenciji posle meča, potom pričao o ppovredam ai zabrinuo izajvom o situaciji sa Ognjenom Mimovićem.

PROČITAJTE JOŠ

„. Utakmica je sasvim drugačija kad je rezultat egal, mogli smo hrabrije da uđemo. Pojedini igrači da uđu, bili smo smušeniji. Opet je Benfika jedan dobar tim, držali smo se plana koji smo hteli, hteli smo da imamo visok pritisak, da stiskamo… Mislim da je nesigurnost došla zbog toga što je par lopti i faulova odlazili kod njih. To je ona uigranost koju nemamo. Da još igrači treba neka sinergija, vreme, ti tandemi da mogu da znaju u svakom trenutku gde se koji igrač nalazi na terenu. Složiće se. Da li je žal? Možda smo zaslužili nešto više od ove utakmice, ono što je generalno je da smo ta dva gola primili na ovom nivou, a uopšte i u fudbalu, to ne smete na treningu, kamoli na ovakvim utakmicama. Nažalost, probali smo da se vratimo. Dobra je bila reakcija igrača, osvajali smo te prostore, ali klasa njihovih igrača. Njihova dva štopera su čistila sve, tako da eto… Možda da smo dali taj prvi gol ranije, da smo imali još vremena, pa uz neku energiju. Šta da radimo, to je Liga šampiona, ovakve greške ne smeju da se događaju, idemo dalje“.

Zvezdaj e zbog povrede Mimovića morala da improvizuje, a umesto njega je u igru ušao Falsio koji nije bek.

„Za vašu informaciju pošto znam da ćete pomenuti, Drkušić je imao povredu na treningu i nije uspeo da se zaleči. Kao i Radonjić, odmah da kažem jer vidim da… Vi ste novinari, pa bi trebalo da znate što se tiče Radonjića da je povređen i nespreman. Trebaće njemu dosta da se pripremi da bi nam pomogao. S druge strane, da li je trebalo Dalsio, ne vidim da je odigrao spektakularno loše da bi se pričalo. On je kvalitetan igrač, opet sa jedne strane ući bez da si zagrejan. Imali smo problem, tačno je da sam kasnio… Možda i nisam kasnio, u razmišljanju sa stručnom štabu sam razmišljao šta da radimo jer je izgubljen Mimović što nije bilo očekivano. Imali smo i problem sa Seolom. Pretumbali smo. Mi nemamo bekove, vi to znate. Rodić je povređen, devijacija nosa i povreda koju treba da zaleči. To je bilo iznuđeno, ali je Elšnik odradio pravi posao i odigrao je dobro i ne vidim da smo imali problem. Nije Benfika pravila probleme, sem udarca sa 20-ak metara, nisu imali šansu, nismo imali problem. Vrlo lako smo dolazili do 20-30 metara, igrali su u dobrom bloku. Rešavali su takve situacije, tako da… To bi bilo to“.

Crvena zvezda-Benfica, Vladan Milojević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Nije optimista kada je povreda Mimovića u pitanju.

„Plašim se da nije dobra situacija, ali još ne znam… Problem je u stopalu. Otišao je na snimanje, dobićete informaciju“.

Mali osvrt na taj trenutak, tada je Zvezda bila bolja.

„Sigurno je da Mimović igra dobro, pun je samopouzdanja, sve najbolje mu želim ali dešavaju se takve stvari. Dešavaju se ovakve povrede, hajde da kažemo da ne slutim, ali nisam ni veliki optimista. Videćemo“.

Objasnio je i kako se osećao zbog krupnih grešaka svojih igrača.

„Kako mislite da bi trebalo da se osećam? Pazite, ja nisam od trenera nikad upirao prst u nekoga. Svaki put i kad gol dodate, to je gol koji je rad celog tima. Tako možete uvek da dođete i vidite zašto se nekad tako desilo. Niko nije želeo tako to da radi. Fudbal je igra grešaka, pad koncentracije… Jako je teško u ovim situacijama da se ovakve ekipe na ovom nivou igrate protiv ovakvog protivnika i primate ovakve golove. Kao što se u košarci kaže, pravi faul i neka ne budu laki poeni. Tako i ovde, ne smete da primate golove na lak način, ali smo primili i idemo dalje.

Osvrnuo se i na razgovor u poluvremenu.

„Nema tu neki način ili nenačin. Igrači jasno znaju stvari koje treba da rade i jednostavno ako sam ljut to je ono da im kažem da ne rade ono što se od njih traži. Samo smo nastavili da radimo kao i do tada. Hajde da kažemo da je Benfika u tim nekim trenucima došla do kontrole gde smo mi kasnili i onog trenutka gde smo imali i želeli da kontrolišemo igru, gubili smo loptu. Tu uđe konfuzija, dok smo se snašli. U drugom poluvremenu je sve to bilo mnogo, mnogo bolje“.

Pričao je Milojević i o tome da li njegova ekipa može bolje u nastavku takmičenja.

2Ne mogu da pretpostavim da li će ili neće. Mi smo se opredelili da odigramo jednu utakmicu, imali smo plan i pripremali smo utakmicu. Do sledeće utakmice imamo vremena, svaki dan koji smo zajedno će značiti više. Bilo je slično i sa Bodeom. Znači dosta treniranje, ono što me više brine je da u ovakvim trenucima nemamo vremena za trening, već oporavak igrača. Znate kako, to je moj posao, to je naš posao jer moramo da pronalazimo rešenja i nadam se da ćemo ih naći“.

Govorio je i O ambicijama nakon poraza od Benfike

„U ovom formatu i ovako pričatli… Nismo mi ekipa koja će ići da igra polufinale ili finale Lige šampiona, treba biti realan u celoj toj priči. Ono što je za nas je jako bitno i što sam rekao pre ove konferencije i reći ću i sad. Možda su prethodni porazi su teže padali jer nismo imali neku igru. Nije to ono što sam želeo. Ali, ja hoću da vidimo ovakav tim. Neka grešimo, nije sporno. Ima puno stvari koje na bazi ovog izdanja treba da popravimo. Puno puta se dešava na ovom nivou, protiv jedne Benfike, ali smo mi odigrali mušku utakmicu na našem stadionu pred našim navijačima. Moj lični utisak je da smo odigrali kvalitetnu i dobru utakmicu“.

Crvena zvezda-Benfica, Vladan Milojević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Ipak, ponosan je na odnos prema igri svojih izabranika.

„Jeste negativan rezultat, to me i čini ponosnim jer su igrači dali sve od sebe i trudili su se da daju sve od sebe. To je formula koju treba raditi i to je stil koji treba negovati. Nekad ćemo igrati protiv jačeg protivnika, pa nećemo uspeti da prikažemo šta smo primetili. Ovu utakmicu smo zatvorili, dolazi sledeća utakmica. Videćemo šta će da bude, na kraju ćemo podvući gde ćemo da budemo. Ja sam i dan danas ponosan da smo tu i da smo uspeli da dovedemo renomirane timove ovde, nije lako. Daćemo sve od sebe da igramo dobro i da pružimo dobre partije“.

Nije želeo mnogo da priča o predstojećem večitom derbiju.

„Ta utakmica je drugačija, domaće prvenstvo, imamo vremena i videćemo“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare