Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Trener fudbalera Zenita iz Sankt Peterburga Sergej Semak prokomentarisao je utakmicu koju je njegova ekipa izgubila na Marakani.

Zvezda je golom Nikole Kneževića iz 82. minuta trijumfovala sa 1:0, mada je i Zenit imao svojih šansi i jedan udarac koji je trebalo da bude pogodak.

PROČITAJTE JOŠ:

Lopta se odbila od prečke Zvezdinog gola i završila, čini se, celim obimom iza gol-linije, ali sudije to nisu registrovale i Zenit nije poveo, te je na kraju poražen.

„Pre svega želim da se zahvalim srpskom narodu i navijačima za podršku i to što tuguju sa nama. Što se tiče samog meča, domaćin je imao malo više sreće. Ali, ja sam zadovoljan“, rekao je Semak posle utakmice.

Navijači su dočekali igrače ruskog tima koreografijom maskiranog vojnika i spojenim zastavama, srpskom i ruskom.

Na tribinama se našao i transparent „Moskva, 22.03, oplakujemo“, dok je pevačica Danica Crnogorčević ispevala „Kaćušu“ na ruskom i „Oj Kosovo, Kosovo“ na našem jeziku.

Utakmica je počela minutom ćutanja da bi se odala pošta žrtvama masakra ubijenim u terorističkom napadu u predgrađu Moskve. Tamo je u petak uveče stradalo više od stotinu ljudi.

Semak se nakon meča osvrnuo i na rezultate Crvene zvezde u Ligi šampiona, gde je srpski prvak podbacio u grupi sa Mančester sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom i završio na četvrtom mestu, svega nekoliko meseci pošto je u prijateljskom susretu pobedio Zenit sa 2:1.

„Što se tiče rezultata Crvene zvezde, mislim da je ona zaslužila i bolje rezultate. Nedostajala je sreća“, smatra ruski trener.

Prokomentarisao je i ulogu Strahinje Erakovića, koji je lani prešao u Zenit, baš iz Zvezde, gde je bio stub odbrane uz Aleksandra Dragovića.

„Igra važnu ulogu u našem timu. Pošto Srbija ima puno dobrih fudbalera, možda još neko uskoro bude u timu“, kazao je Semak.

BONUS VIDEO: Atmosfera pre meč Crvena zvezda – Zenit

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare