Josip Jeličić na HRT vređao srpske fudbalere
Foto: Youtube screens HRT

Nije ni počelo Evropsko prvenstvo, a Srbiju već omalovažavaju i to na skandalozan način. Čovek koji je u istom uključenju koketirao sa rasizmom, odlučio je da osuje paljbu po srpskom timu. I pre nego što su odigrali ijedan minut na prvenstvu.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

To nije neobično za Joška Jeličića, bivšeg fudbalera koji se pamti po tome što je prešao iz Hajduka u Dinamo iz Zagreba i po zapaljivim i kontroverznim stavovima na HRT, još jednom je opravdao svoju reputaciju.

PROČITAJTE JOŠ

Stručni komentator HRT je bio posebno insipirisan kada je govorio o Srbiji.

„Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago da su oni na takmičenju jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo videli ko je s kim, ko koga i tako…“, poručio je Jeličić koji je zaboravio da govori o fudbalu.

Čovek kome je referenca fudbal više voli da govori o spletkarenju i zavirivanju u tuđi krevet. To samo govori kakvu percepciju ima stručnjak o srpskoj reprezentaciji.

„Njihov je problem što selektor ništa ne donosi toj ekipi. Moraju da imaju jasniju hijerarhiju, ne u smislu ko je veća zvezda. Piksi i njegove izjave, gledali smo kako psuje svog igrača u prijateljskoj utakmici, radi sve ono zbog čega oni već dugo nemaju i verovatno nikad neće ni imati kult reprezentacije“, poručio je samouvereno Jeličić. On je i tokom Svetskog prvenstva kritikovao Srbiju, ali tada zbog onoga što su „orlovi“ pokazali na terenu.

Foto: Starsport

„Orlovi“, sada je na vama da demantujete i ovo, ali i sve sumnje koje postoje.

I tu se nije zaustavio sa kontroverznim stavovima, pa je otišao do toga da oceni da je brzina pitanje kolonijalizma i da su neke rase brže od drugih itd. Ipak, genetika Hrvata nije kao ona ostalih velikih zemalja… Da vam ne kvarimo ovo koketiranje sa rasizmom, pročitajte i sami.

„Stalno čitam analize i umoran sam od njih. Mi nemamo brzinu, dubinu ni igrače za izolaciju. Nemamo, genetika nam je takva, nismo bili kolonijalna sila. Ko je brz u Španiji? Lamine Jamal i Niko Vilijams. U Francuskoj neću ni pominjati, a Žeremi Doku u Belgiji.

Hoćemo slati decu u Afriku umesto u Irsku? S obzirom na podatke Hrvatskog udruženja poslodavaca, projekcija je da će za dve godine kod nas biti 400.000 Nepalaca, ovih, onih… Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri“, rekao je Jeličić, dugogodišnji stručni komentator HRT-a.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

BONUS VIDEO Drugi trening reprezentacije Srbije u Augzburgu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare