Foto: Privatna arhiva

Nije bilo lako napadnutim roditeljima, ali makar su deca prošla bez povreda

Na dečijem fudbalskom turniru u Sarajevu dogodio se napad na srpske roditelje, dok su deca na svu sreću izbegla nemile scene.

Nova.rs došla je u kontakt sa jednim od roditelja koji je bio na licu mesta u vreme napada, ali je na su sreću prošao bez povreda.

„Nije loše sada, u hotelu sam“, započeo je Vlada priču za naš portal.

PROČITAJTE JOŠ:

Zatim je bliže objasnio šta se dogodilo.

„U pitanju je Tradicionalni junior kup Sarajevo i u pitanju su deca od 2008. do 2015. godišta. Nakon utakmice Zvezdara i dugo Selo iz Zagreba, deca su krenula u sobe, a roditelji u drugi hotel u kom su smešteni. Na parkingu je grupa navijača, najverovatnije nekih lokalnih klubova, nemaju veze sa protivnikom s kojim smo igrali. Huligani su u holu hotela bacili suzavce, a grupa roditelja je izašla napolje na parking za njima. Tamo je bila grupa od 15-20 maskiranih huligana koji su nas gađali bakljama i jednog roditelja uboli nožem“.

Jedan roditelj je uboden u butinu, ali je na vreme dobio pomoć.

„Na suvu sreću, roditelja su uboli u butinu, plitke su rane, primio je tetanus u KC Sarajevo. Ja sam bio sa njim u sobi kada je došla pomoć i mi ostali smo sada u hotelu obezbeđeni od strane policije“.

Pitanje je da li će se dečji fudbalski turnir uopšte nastaviti nakon ovog iznenadnog napada.

„Pitanje je da li će se turnir nastaviti i da li će bilo koja ekipa iz Srbije da nastavi učešće. Sutra je ostalo da se odigra polufinale i finale. Obišao nas je konzul u Sarajevu, došao je i vlasnik hotela i organizatori turnira“.

Foto: Privatna arhiva

Napadnuti roditelji nisu bili u sukobu ni sa kim, a na turniru je sve vreme vladala prijatna atmosfera.

„Niko od roditelja nije u sukobu sa bilo kim, ovde su ekipe z Bosne, Crne Gore, Slovenije, Srbije… Razmenjivali smo zastavice jedni sa drugima, potpuno normalna atmosfera je bila. Evidentno je u pitanju napad navijača, pošto su maskirani sa bakljama, noževima i suzavcem“.

Objasnio je i detalje sa mesta nesreće.

„Bio sam sa grupom od desetak roditelja koji smo krenuli za trojicom koji su naprskali suzavac. Izašli smo na parking i tamo ih je bilo oko dvadesetak. Gađali su nas i mi smo krenuli nazad. U tom trenutku smo ušli u hotel i rekao sam jednom od roditelja da mu je pocepana jakna i on kaže gde i ja mu pokažem. On na to kaže da ga zateže i butina i kad smo pogledali utvrdili smo da je uboden nožem“.

Deca su izbegla napad, ali za dlaku.

„Drago nam je bilo da su deca u hotelskim sobama i da nisu prisustvovala tom činu. Deca su završila utakmicu 10 minuta pre toga i krenula ka hotelskim sobama, koje su razdvojene od izlaska iz hotela. Roditelji su krenuli na desnu, a deca na levu. Deca verovatno sada i znaju šta se desilo, pošto je hotel pod opsadom“.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija je na listu mesta i sada je sve u njihovim rukama.

„Ispred hotela je marica, na svakom spratu su po dva specijalca, svuda je policija. Utvrđuje se da li će ostale ekipe iz Beograda i Srbije učestvovati dalje na turniru“.

Roditelji se trude da deca što manje budu uzrujana ovim događajem.

„Deca su sva dobro. Čudan je miris u hotelu, ali ih ne opterećujemo time. To je u hodniku kroz koji oni samo protrče, jer su im gore sobe. Ja svom sinu nisam ništa rekao, to je stvarno opterećujuće za njih. Ni ostali roditelji nisu mnogo prenosili svojoj deci. Vidim da svi pitaju šta se desilo, ko god da prođe. Hotel je pre dva sata bio miran, a sada je tu policija. Hotel ima svoje obezbeđenje, ali sada sve vrvi od policije“.

Napadnuti roditelji su sada dobro, druže se u hotelu i čekaju rasplet situacije.

„Ovde se roditelji lepo druže i provode vreme, bar mi iz FK Zvezdara. Ne mogu da vam kažem za ostale, jer ne znam“.

BONUS VIDEO Tuča francuskih i marokanskih navijača sa policijom u Bordou

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare