Foto: Andrija Sokovic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su nakon preokreta protiv Železničara u Pančevu i meču 15. kola Superlige Srbije sa 2:1.

Preokret ekipi Baraka Bahara doneli su Mirko Ivanić i Jovan Mijatović u 61. i 76. minutu, dok je gol za Pančevo postigao Lazar Romanić u 16. minutu.

Bila je ovo veoma bitna pobeda za crveno-bele koji posle pobede imaju 34 boda, tri manje od Partizana koji ima utakmicu manje.

PROČITAJTE JOŠ

Železničar je ostao na 15. poziciji sa 11 osvojenih bodova, ali i nadom da će ovakvu igru preneti na naredne duele.

Domaća ekipa je dobro ušla u meč i u 16. minutu uspela da iznenadi Zvezdu. Aleksandar Đorđević je poslao odličan centaršut u šesnaesterac gostiju, a najbolje se snašao Lazar Romanić i glavom matirao Zorana Popovića za 1:0.

Zvezda je pokušavala da izjednači, ali nisu uspeli da stvore izabranici Bahara nijednu bolju priliku i to je moglo da bude bolno za njih pošto je Železničar mogao do drugog gola.

Dario Grgić je mogao da dovede Železničar u prednost od dva gola, ali je njegov udarac završio tik pored leve stative gola Zvezde u 38. minutu.

Na poluvremenu je ostao isti rezultat, da bi Bahar odmah napravio dve promene i umesto Šerifa Endijaea i Milana Rodića u igru su ušli Lazar Nikolić i Jovan Mijatović.

Desetak minuta kasnije na terenu su se našli Osman Bukar i Mirko Ivanić.

To je donelo novu energiju crveno-belima i već u 61. minutu Ivanić je posle dodavanja Gelora Kange dobro prošao kroz odbranu domaće ekipe i pogodio za izjednačenje – 1:1.

Mogao je Železničar već u prvom sledećem napadu da dođe do novog vođstva, kada se Lazar Romanić našao pred golom Popovića, ali uspeli su nekako na kraju da se odbrane crveno-beli.

Ređali su se napadi Zvezde, pretili su Bukari u 68. i Ivanić u 72. minutu, ali bezuspešno. Dva minuta kasnije uzvratio je Đorđević udarcem sa distance, ali je Zoran Popović dobro intervenisao i odbio loptu daleko od gola.

U 77. minutu, Zvezda je došla do kompletnog preokreta. Jovan Mijatović se odlično kretao u kaznenom prostoru, i posle centaršuta Kange „zakucao“ loptu iza leđa Živkovića.

U nastavku, kako je vreme odmicalo, Zvezda je uspevala da „umrtvi“ ritam utakmice, i upiše važna tri boda u domaćem prvenstvu.

Standings provided by Sofascore


Železničar – Crvena zvezda 1:2 (1:0)

(Romanić 16 – Ivanić 61, Mijatović 76)

Stadion: SRC Mladost; Sudija: Marko Ivković (Lajkovac);

Železničar: Živković – Lakićević, Balaž (od 9. Gajić), Stanković, Konatar – Grgić (68. Šušnjar), Pantelić (83. Purtić) – Romanić, Đorđević (83. Jovanović), Hajdin – Pavlov (68. Knežević); Trener: Nenad Mijailović;

Crvena zvezda: Popović – Điga, Dragović, Rodić (od 46. Nikolić) – Nedeljković, Kanga, Kangva (55. Ivanić), Lučić (79. Hvang) – Katai (55. Bukari) – Olajinka, Endijaj (od 46. Mijatović); Trener: Barak Bahar;

Železničar - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar