Foto: Starsport

Gajić ide iz kluba, Zvezda želi u Ligu šampiona.

Crvena zvezda je u nedelju započela pripreme za novu sezonu u kojoj ima najviše ambicije.

PROČITAJTE JOŠ

Posle osvajanja duple krune nije bilo puno vremena za odmor zbog ranijeg početka priprema, a Dejan Stanković je istakao da ekipa mora da zaboravi na ono što je bilo prošle godine.

„U Crvenoj zvezdi moramo brzo da arhiviramo uspehe jer su ciljevi uvek veliki. Dužnost nam je da i narednu sezonu završimo na što lepši način, kao što je bilo i ove. Zvezda ne može da bira i da neko takmičenje stavi po strani, tako da smo ove sezone spremni za to“, rekao je Stanković na početku priprema.

On je istakao koliko je veliki značaj predstojećoj sezonu za srpski fudbal.

„Istorijska sezona za naš fudbal. Prvi put da titula ima vrednost više miliona jer garantuje plasman u Ligu šampiona. Ulog je veliki i želimo da budemo pravi“.

Strateg Crvene zvezde se osvrnuo i na prelazni rok i planove kluba za predstojeći period.

„Doveden je Kangva i radimo na još jednom ili dva pojačanja. Imamo odličan roster, igrače koji su izneli veliki teret i napravili odličan rezultat. Vratili su se Lučić i Mustafa, tu je Bogdanović, dva golmana su priključena. Motika, Đurić, Leković i Stanković su sa reprezentacijom i želim im da budu što duže. Ben, Borjan, Kangva i Kanga nam se priključuju u Sloveniji“.

Neizvesna je sudbijna Milana Gajića, a sa njim se pregovara o nastavku saradnje.

„Gajiću je istekao ugovor i na upravi je da li će ostati. Ima odličan period iza sebe i ne zavisi od mene. Pičini je dobio nešto duži odmor i uskoro će nam se priključiti“.

Ipak, po svemu sudeći od toga neće biti ništa bar po rečima Mitra Mrkele. koji je pričao o Gajiću, Falku, Gobeljiću i njihovim statusima.

Foto: Starsport

„Priča oko Gajića je završena, ponudili smo mu novi ugovor, ali je pronašao je klub u inostranstvu. Žao mi je što Gajić ide, moje je dete iz OFK Beograda i bivši prvak sveta sa omladincima Zvezde. Negde sam pročitao da smo zato ponudili Gobeljiću ugovor, ali nije tačno. U istom vreme smo obojici nudili ugovore. Marko je potpisao ugovor na još dve godine. Nećemo da silimo desnog beka, ako se ukaže šansa nećemo je ispustiti, ali sada trenutno nije prioritet“ rekao je Mrkela.

Ambicije kluba su velike i za predstoječu sezonu, kada je Evropa u pitanju. Zvezda želi da se kroz kvalifikacije izbori za Ligu šampiona i u skaldu sa tim se organizuju pripremne utakmice.

„Provere gledamo da budu po gradaciji sve teže. Imamo četiri prijateljske utakmice, a potom još četiri prvestvene pre kvalifikacija za Evropu. Trebalo bi da budemo u top formi u avgustu“, istakao je Dejan Stanković, trener Zvezde.

Na Marakani danas nije bilo dosta poznatih lica. Sa prozivke su izostala čak devetorica reprezentativaca, što A, što mlađih kategorija. Sa prvog dana priprema izostali su Milan Borjan, Nemanja Motika, El Fardu Ben, Strahinja Eraković, Gelor Kanga, Kingsi Kangva, Miloš Gordić, Nikola Stanković i Andrej Đurić.

Nije bilo u četi Dejana Stankovića ni dvojice igrača koji čekaju odlazak u inostranstvo: Milana Gajića i Filipa Falka. Nekadašnji srpski reprezentativac bi trebalo karijeru da nastavi u CSKA iz Moskve, dok bi Italijan trebalo da se vrati u domovinu.

Put Zlatibora su krenula 24 igrača. Na spisku su: Jovan Miladinović, Nikola Vasiljević, Strahinja Manojlović, Zoran Popović, Aleksandar Dragović, Marko Gobeljić, Radovan Pankov, Milan Rodić, Petar Stanić, Mirko Ivanić, Seku Sanogo, Veljko Nikolić, Nenad Krstičić, Slavoljub Srnić, Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Rišairo Živković, Ohi, Aksel Bakajoko, Andrija Radulović, Kristijan Pićini, Vuk Bogdanović, Vladimir Lučić i Ibrahim Mustafa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar