Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

Fudbaleri Bode Glimta pobedili su Porto na startu nove sezone takmičenja u Ligi Evrope sa 3:2. Bode je slavio na domaćem terenu, gde je već pokazao i Crvenoj zvezdi koliko ume da bude opasan.

Sada je to na svojoj koži osetio i tim slavnog portugalskog velikana, kom nije pomoglo ni to što je imao igrača više skoro celo drugo poluvreme.

PROČITAJTE JOŠ:

Da sve bude još teže po „zmajeve“, oni su poveli na nezgodnom gostovanju u Norveškoj, pa će imati o čemu da razmišljaju posle ovog poraza.

Samu Omorodion je pogodio mrežu Bodea u osmom minutu za 1:0, da bi Kasper Heg i Jens Hauge preokrenuli golovima u 15. i 40. minutu.

Tim rezultatom se otišlo na poluvreme posle kog je Isak Mata dobio javnu opomenu i isključenje zbog simuliranja u 51. minutu.

Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

To nije omelo igrače Bodea, pre svih Hega i Haugea da postignu još jedan pogodak, ispostaviće se pobedonosni, u 62. minutu.

Konačan rezultat postavio je Šveđanin Deniz Gul u 90. minutu susreta. U dresu Porta je do 69. minuta igrao i Marko Grujić.

Porto naredni meč igra protiv Mančester junajteda 3. oktobra, dok Bode ide u goste Sen Žiloi istog dana.

Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

U sredu su u terminu od 18.45 svoj meč odigrali i AZ Alkmar i Elfsborg i holandski tim je na svom terenu slavio sa 3:2.

Ruben Van Bomel je dao golove u 44. i 50. minutu dok je Troj Perot pogodio mrežu u 74. s penala, a na drugoj strani je Timoti Ouma bio strelac u 23. minutu, a Simon Hedlund u 53.

Podsećanja radi, Bode Glimt se u plej-ofu za Ligu šampiona sastao sa Crvenom zvezdom i pobedio na domaćem terenu sa 2:1, ali izgubio u Beogradu sa 2:0 i otišao u Ligu Evrope.

BONUS VIDEO: Naguravanje fudbalera nakon sarajevskog derbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar