Bernard Parker
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com

Imao je nešto više slobodnog vremena, pa je odlučio da napiše autobiografiju i progovori i o nekim nepoznatim detaljima.

Bernard Parker je stigao u Zvezdu 2009. godine kao reprezentativac Južnoafričke Republike i trebalo je da bude udarna igla crveno-belih da se prekine dominacija Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Tada se suočio sa problemima koji su bili povezani sa finansijskim stanjem u klubu koje je možda bilo i najgore u istoriji kluba. Tada su Zvezdu izbegavali mnogi u širokom luku jer su znali da neće imati garanciju da će im biti isplaćene plate.

Parker je stigao na „Marakanu“ postigao je šest golova na 16 utakmica, a onda je usledio filmski beg. Zajedno sa Mohamedom Avalom Isahom je odlučio da se odmetne i ode na aerodrom i tako bukvalno što pre napusti Srbiju.

Već su bili na ulazu za let za Frankfurt kada su ih stigli Dobrivoje Tanasijević, predsednik Zvezde, sportski direktor Ilija Ivić i Nemanja Filipović koji je tada bio sekretar. Nisu dobili u tom trenutku nijednu platu od kada su došli u Beograd, a posle razgovora sa menadžerima su smislili da je najbolje da što pre napuste Srbiju.

Bernanrd Parker i Mohamed Aval Isah
Foto: Pedja Milosavljevic)

„Radi se o dvojici mladih igrača, koji su u prvi mah nepromišljeno reagovali, ali su potom shvatili da je najbolje upravo za njih da nigde ne idu. Obećali smo im da će dugovi prema njima biti izmireni do kraja ove nedelje, što im je na nedavnom sastanku sa svim igračima rekao i Den Tana. Zajedno smo se vratili na „Marakanu”, a Isah i Parker su potom odvojeno trenirali pod nadzorom našeg pomoćnog trenera Siniše Gogića. Njih dvojica su noć proveli u svojim stanovima u Beogradu i očekujemo da danas nastave da ispunjavaju sve obaveze u klubu“, rekao je za „Politiku” tada Nemanja Filipović.

Parker je posle po odlasku iz Zvezde igrao za Tvente, Panseraikos i Kajzer Čifse, a sada igra u TC Galaksiju gde je doživeo užasno tešku povredu od koje se oporavlja i nije igrao fudbal ove godine.

Objavio je i knjigu „From a Shack to Destiny“ („Od kolibe do sudbine“). Onda je potpisao ugovor sa kladionicom i postao njen ambasador.

„Želim da inspirišem druge da idu za svojim snovima bez obzira na okolnosti. Zato sam postao ambasador, jer su njihove ukorenjene vrednosti porodice i zajednice snažno u skladu sa mojim. Radujem se dugoj i produktivnoj saradnji sa ovim kladioničarskim brendom svetske klase i nadam se da ću im pomoći da povećaju svoje prisustvo i otisak u Južnoj Africi“, rekao je Parker posle potpisa ugovora.

Savetovao je Katlegu Mfeli da ne dolazi u Partizan 2011. godine, nije skrivao da je obavestio prijatelja da će uskoro želeti da pobegne iz Srbije.

„Ne bih savetovao ‘Ubici’ da dolazi u Partizan. To govori moje iskustvo i mislim da bi mu bolje bilo da igra negde drugde. Koliko god da gleda da napusti južnoafrički fudbal, isto tako bi se borio i da što pre napusti Beograd“, rekao je tada Parker.

BONUS VIDEO Ronaldo pogubio živce

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar