Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Bajern iz Minhena sa 77:69 u meču 13. kola Evrolige.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Nikola Milutinov odigrao je dobru partiju u dresu atinskih crveno-belih i imao je 12 poena i šest skokova za nepunih 19 minuta na parketu.

PROČITAJTE JOŠ:

Filip Petrušev je bio u protokolu za meč, ali nije dobio šansu da upiše prve evroligaške minute u Olimpijakosu i jedini je koji nije odigrao ni minut.

Tomas Vokap je predvodio Olimpijakos sa 14 poena i sedam asistencija, Alek Piters je imao 14 poena i sedam skokova, Milutinov je uz 12 poena imao i šest skokova, dok je Janulis Larenzakis ubacio 13 poena.

Kod poraženih su bolji od ostalih bili Karsen Edvards i Silvan Francisko sa 11, odnosno deset poena. Francisko je imao i pet asistencija.

Olimpijakos je silovito otvorio meč i već u prvoj četvrtini je otišao na +16 sa koliko je i završio uvodnih deset minuta – 24:8.

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

U drugoj se Bajern nije oporavio, pa je grčki velikan stekao i 20 poena viška sredinom drugog perioda, 36:16, da bi tek do poluvremena nemački klub sveo razliku na dostižnih 12 razlike – 41:29.

Olimpijakos je u nastavku opet uspeo da na početku treće četvrtine odmakne na 19 razlike, posle čega je Bajernu bilo teško da se vraća u meč.

Nemci su i u četvrtoj četvrtini zaostajali 15 poena i tek u finišu su ublažili poraz. Olimpijakosu je ovo bila sedma pobeda u sezoni uz šest poraza, što je Atinjanima dovoljno tek za osmo mesto, dok je Bajern sa šest pobeda i sedam poraza na 13. mestu.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Top 10 poteza iz meča Bajerna i Olimpijakosa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar