Foto:Coust Laurent/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarkaši Monaka pobedili su Žalgiris u Kaunasu u meču 13. kola Evrolige s 83:79.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Američki bek Majk Džejms bio je prevaga na veoma teškom gostovanju, na kom se po pravilu ne usreći većina evroligaških ekipa.

PROČITAJTE JOŠ:

Džejms je ubacio 25 poena i imao je osam skokova i jednu asistenciju za pobednički tim, dok je bolje od ostalih na drugoj strani parirao Tomas Dimša sa svega 14 poena.

Džeron Blosomgejm je imao 13, Eli Okobo 12, a Alfa Dijalo 11 poena kod pobednika, dok su u Žalgirisu Rolands Šmits, Kinan Evans i Edgaras Ulanovas bili dvocifreni. Šmits sa 13, a Evans i Ulanovas sa po deset poena.

Tim Saše Obradovića se rano odlepio na osam poena viška, Žalgiris je uzvratio trojkom Dovidasa Giedraitisa, pa je onda jednu ubacio i Edmond Samner, da bi Laurinas Birutis vratio egal na 16:16.

Mem Žajte i Petr Korneli su potom opet pokrenuli seriju gostujućeg tima, pa je Monako opet stekao sedam poena viška i na kraju je prvu deonicu završio sa 23:19.

Do poluvremena je prednost već bila osetnija i iznosila je devet poena u korist Obradovićevog tima, koji je tokom trećeg perioda dozvolio Žalgirisu da se vrati u igru.

Dimša, Samner i Edgaras Ulanovas pogađali su dalekometne hice i to je bilo dovoljno da se vrati neizvesnost u utakmicu rešenu tek u četvrtoj četvrtini.

Tada je Monako sredinom deonice uspeo da okrene stvari u svoju korist košem Kornelija za 63:63, nakon čega je Eli Okobo ubacio tri slobodna bacanja, a Majk Džejms je pogodio i trojku za 69:65.

Monako se odlepio i do kraja sačuvao prednost, pa sad ima osam pobeda i pet poraza na četvrtom mestu u Evroligi. „Kneževi“ su nedavno poraženi od Partizana u Beogradu, pa su taj poraz od četiri poena razlike sada nadoknadili na drugom teškom gostovanju u Kaunasu.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Proimašaj Nedovića i čelendž za Zvezdu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar