Kažu da što je šareniji tanjir - to je zdraviji, a "Praktična žena" danas nam donosi dve ukusne obrok salate.
– 1 konzerva tunjevine u komadima
-½ glavice zelene salate
– 1 paradajz
-1 šargarepa
– rukola
– 20 g mladog sira
-parče isostiranog hleba
– maslinovo ulje
-So, začini po želji
Zelenu salatu iseckati na štanglice, paradajz, hleb i sir na kockice, šargarepu izrendati.
Kada ste sve iseckali i izrendali, sjediniti sve sastojke u dublju činiju. Začinite po ukusu i preliti maslinovim uljem.
-1 šaka rendane šargarepe
– 100g crvenog kupusa
-2/3 šolje kuvane leblebije
-1 zelena jabuka
– ½ krastavca
– 3 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja
– 1 kašika jabukovog sirćeta
– prstohvat soli
Izrendajte crveni kupus i šargarepu, jabuku iseckajte na kockice, a krastavac na polumesece. U činiju izmešajte sve sastojke. U jednoj čaši pomešajte maslinovo ulje, sirće i so, a zatim prelijte preko ostalih sastojaka. Sve dobro izmešajte i servirajte.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar