Na startu sezone bundeva, Ana Krstić Krstajić, koja stoji iza instagram profila Anina kuhinja, u novoj epizodi "Praktične žene" nam daje još jedan fantastičan predlog kako da iskoristimo ovu jesenju namirnicu.

Pasta sa bundevom

Sastojci:

-400 g testenine

-1 mala glavica crnog luka

-2 čena belog luka, usitnjena

-2 kašike putera

-400 g pirea od bundeve

-200 ml pilećeg bujona

-100 ml pavlake za kuvanje

-100 g kisele pavlake

-začini (muskatni oraščić, so, crni biber)

-peršun

-parmezan

Priprema:

Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi dok ne bude al dente. Ocedite testeninu i ostavite sa strane. U velikom tiganju propržite crni i beli luk na puteru, na srednjoj temperaturi, dok ne omekšaju. Dodati pire od bundeve, pileći bujon, pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku i začine. Kuvajte sos od bundeve 10 minuta, povremeno mešajući. Dodajte skuvanu testeninu u sos i kuvajte još 2-3 minuta dok se sos ne zgusne. Ukrasite parmezanom i peršunom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar