Na startu sezone bundeva, Ana Krstić Krstajić, koja stoji iza instagram profila Anina kuhinja, u novoj epizodi "Praktične žene" nam daje još jedan fantastičan predlog kako da iskoristimo ovu jesenju namirnicu.
-400 g testenine
-1 mala glavica crnog luka
-2 čena belog luka, usitnjena
-2 kašike putera
-400 g pirea od bundeve
-200 ml pilećeg bujona
-100 ml pavlake za kuvanje
-100 g kisele pavlake
-začini (muskatni oraščić, so, crni biber)
-peršun
-parmezan
Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi dok ne bude al dente. Ocedite testeninu i ostavite sa strane. U velikom tiganju propržite crni i beli luk na puteru, na srednjoj temperaturi, dok ne omekšaju. Dodati pire od bundeve, pileći bujon, pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku i začine. Kuvajte sos od bundeve 10 minuta, povremeno mešajući. Dodajte skuvanu testeninu u sos i kuvajte još 2-3 minuta dok se sos ne zgusne. Ukrasite parmezanom i peršunom.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar