Pogledajte recept za predivan rolat sa pistaćima i malinama iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

Za koru

6 belanaca

300 g šećera

2 kašike brašna

sok od pola limuna

100 g listića blanširanog badema

Za prvi fil

200 ml slatke pavlake

250 g mascarpone sira

100 g bele čokolade

Za drugi fil

250 g smrznutih malina

70 g šećera

20-30 g gustina

Za treći fil

100 ml slatke pavlake

150 g krema od pistaća

Pročitajte još:

Priprema:

Kora:

Belanca blago umutiti, pa dodati šećer i ulupati u čvrst sneg. Dodati sok od pola limuna pa nastaviti sa mućenjem, lagano dodati dve kašike prosejanog brašna i umutiti. Smesu ravnomerno rasporediti po plehu, obloženim pek papirom, pa posuti listićima badema.

Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni C, 45 minuta. Obavezno uključite ventilator.

Prvi fil: Umutiti slatku pavlaku sa mascarpone sirom, pa dodati sitno seckanu belu čokoladu.

Drugi fil: Skuvati maline sa šećerom, izraditi ih štapnim mikserom, pa ih propasirati kroz cediljku, da se odstrane semenke. Propasirane maline vratiti u šerpicu i dodati gustin rastvoren sa par kašika vode. Kuvati do željene gustine.

Treći fil: Umutiti slatku pavlaku, dodati krem od pistaća pa sve lepo mikserom sjediniti. Filovanje: Dobro ohlađenu koru odvojiti sa pek papira. Celu koru premazati prvim filom. Potom premayati drugi fil i na kraju treći fil staviti u špric kese i izvlačiti linije po kori, naizmenično. Urolati koru u rolat , i ostaviti u frižider par sati da se stegne. Dekorisati po želji.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar