Pogledajte recept za predivan rolat sa pistaćima i malinama iz emisije Praktična žena.
Za koru
6 belanaca
300 g šećera
2 kašike brašna
sok od pola limuna
100 g listića blanširanog badema
Za prvi fil
200 ml slatke pavlake
250 g mascarpone sira
100 g bele čokolade
Za drugi fil
250 g smrznutih malina
70 g šećera
20-30 g gustina
Za treći fil
100 ml slatke pavlake
150 g krema od pistaća
Kora:
Belanca blago umutiti, pa dodati šećer i ulupati u čvrst sneg. Dodati sok od pola limuna pa nastaviti sa mućenjem, lagano dodati dve kašike prosejanog brašna i umutiti. Smesu ravnomerno rasporediti po plehu, obloženim pek papirom, pa posuti listićima badema.
Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni C, 45 minuta. Obavezno uključite ventilator.
Prvi fil: Umutiti slatku pavlaku sa mascarpone sirom, pa dodati sitno seckanu belu čokoladu.
Drugi fil: Skuvati maline sa šećerom, izraditi ih štapnim mikserom, pa ih propasirati kroz cediljku, da se odstrane semenke. Propasirane maline vratiti u šerpicu i dodati gustin rastvoren sa par kašika vode. Kuvati do željene gustine.
Treći fil: Umutiti slatku pavlaku, dodati krem od pistaća pa sve lepo mikserom sjediniti. Filovanje: Dobro ohlađenu koru odvojiti sa pek papira. Celu koru premazati prvim filom. Potom premayati drugi fil i na kraju treći fil staviti u špric kese i izvlačiti linije po kori, naizmenično. Urolati koru u rolat , i ostaviti u frižider par sati da se stegne. Dekorisati po želji.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.