Nataša Pavlović je u emisiji "Praktična žena" sa gostima pokazala je kako se prave švajcarske pletenice.

Sastojci:
-500 g belog brašna
-2 ravne kašičice soli

-20 g kvasca
-1 kašičica šećera
-
70 g maslaca
-300 ml mlakog mleka
-1 jaje za premazivanje
Priprema:

Brašno i so sipati u veću činiju. Dodati kvasac i šećer. Istopiti maslac i sjediniti sa mlekom, pa dodati u činiju sa brašnom. Sve lepo promešati i umesiti glatko mekano testo.
Pokriti i ostaviti da nadođe jedno sat vremena do dva sata, dok ne uduplira volumen.
Testo prepoloviti, i urolati dve štanglice. Izplesti pletenicu prema uputstvu. Premazati pletenicu 2 puta jajetom, ostaviti 10 minuta da miruje. Pecite pletenicu 30 minuta na 200 stepeni. Ova pletenica se u Švajcarskoj jede uglavnom nedeljom za doručak uz razne nadeve ,mada je i bez ičega prelepa.
Namaz od tunjevine
Priprema:
-1 konzerva tunjevine

-1 luk
-60 g kisele pavlake
-1 kašičica senfa
-1 kašičica majoneza
-mirođija
-so biber

Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok namaz ne postane homogen poput neke paštete.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar