Pogledajte recept za orijentalno zavodljivo iz emisije Praktična žena.
Piletina sa bademom
500 g pilećih grudi
so
3 kašike meda
2 kašike senfa
3 kašike susama ( pečenog)
1 kašika putera ( sobne temperature)
4 kašike pečenih listića badema
malo cimeta
Ćevapi sa limetom
oko 600 g mlevenog mesa
korica limete
4 suve šljive
7 maslina (crnih ili zelenih)
2 čena belog luka
1 kašičica mlevenog korijandera
1 kašičica mlevenog kima
2 kašike suvog začina
ulje za prženje
3 pomorandže
1/2 grejpa
Pirinač
pirinač
žuta i crvena paprika
krastavac
Sočivo sa voćem
crveno sočivo
praziluk
voće( jabuka, pomorandža)
Piletina sa bademom
Piletinu isecite na kockice, pa je posolite i preliti medom, senfom, susamom i puterom.
Dobro promešati i ostaviti preko noći u frižideru.
Piletinu pržiti na puteru 15 minuta na jakoj vatri. Pred serviranje posuti prstohvatom cimeta i listićima badema.
Ćevapi sa limetom
300 g svinjskog mesa od buta i 300 g teletine ili junetine, samleti zajedno i umesiti. Zatim dodati koricu narendane limete, suve šljive što sitnije iseckane, masline (takođe što sitnije iseckane), pasiranog belog luka, korijander, mleveni kim, suvi začin. Umesiti dobro meso sa začinima, formirati oblik, ostaviti u frižider preko noći.
Ćevape pržiti u dubokom, dobro zagrejanom ulju. Zatim iscediti narandže i grejp i zagrejte sok do vrenja. Kada je sok proključao ubacite ćevape i kuvati ih u tom soku 10-15 minuta povremeno okrećići ih kako bi upili sok sa svih strana.
Pirinač sa paprikom
Skuvati pirinač, potpuno ga ohladiti i potom u njega dodati sitno sečene kockice žute i crvene paprike kao i krastavca sa korom, količine povrća prilagodite svom ukusu.
Sočivo sa voćem
Crveno sočivo skuvati u blago slanoj vodi, dobro iscediti.
Na ulju ispržiti krupne komade praziluka, kada luk bude blago pečen dodati mu sočivo i dinstati 10 minuta, pa luk izvaditi. Sočivo ( bez luka) sipati u činiju pa dodati voće (jabuku isečenu na kockice i filetiranu pomorandžu) .
Poslužite sve zajedno.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.