Pogledajte recept za orijentalno zavodljivo iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

Piletina sa bademom

500 g pilećih grudi

so

3 kašike meda

2 kašike senfa

3 kašike susama ( pečenog)

1 kašika putera ( sobne temperature)

4 kašike pečenih listića badema

malo cimeta

Ćevapi sa limetom

oko 600 g mlevenog mesa

korica limete

4 suve šljive

7 maslina (crnih ili zelenih)

2 čena belog luka

1 kašičica mlevenog korijandera

1 kašičica mlevenog kima

2 kašike suvog začina

ulje za prženje

3 pomorandže

1/2 grejpa

Pročitajte još:

Pirinač

pirinač

žuta i crvena paprika

krastavac

Sočivo sa voćem

crveno sočivo

praziluk

voće( jabuka, pomorandža)

Pročitajte još:

Priprema:

Piletina sa bademom

Piletinu isecite na kockice, pa je posolite i preliti medom, senfom, susamom i puterom.

Dobro promešati i ostaviti preko noći u frižideru.

Piletinu pržiti na puteru 15 minuta na jakoj vatri. Pred serviranje posuti prstohvatom cimeta i listićima badema.

Ćevapi sa limetom

300 g svinjskog mesa od buta i 300 g teletine ili junetine, samleti zajedno i umesiti. Zatim dodati koricu narendane limete, suve šljive što sitnije iseckane, masline (takođe što sitnije iseckane), pasiranog belog luka, korijander, mleveni kim, suvi začin. Umesiti dobro meso sa začinima, formirati oblik, ostaviti u frižider preko noći.

Ćevape pržiti u dubokom, dobro zagrejanom ulju. Zatim iscediti narandže i grejp i zagrejte sok do vrenja. Kada je sok proključao ubacite ćevape i kuvati ih u tom soku 10-15 minuta povremeno okrećići ih kako bi upili sok sa svih strana.

Pirinač sa paprikom

Skuvati pirinač, potpuno ga ohladiti i potom u njega dodati sitno sečene kockice žute i crvene paprike kao i krastavca sa korom, količine povrća prilagodite svom ukusu.

Sočivo sa voćem

Crveno sočivo skuvati u blago slanoj vodi, dobro iscediti.

Na ulju ispržiti krupne komade praziluka, kada luk bude blago pečen dodati mu sočivo i dinstati 10 minuta, pa luk izvaditi. Sočivo ( bez luka) sipati u činiju pa dodati voće (jabuku isečenu na kockice i filetiranu pomorandžu) .

Poslužite sve zajedno.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar