U novoj epizodi "Praktične žene" saznali smo recept za zapečene pljeskavice sa povrćem.
Sastojci:
pljeskavice
-400 g ml mesa ( govedina ili junetina)
-1 rendani crveni luk
-7 kašike prezli
-1 jaje
-1 kašika ml. paprike
-peršun sitno naseckan
-so, biber, kim
sos
-1 kašika putera
-1 luk ( seckan na polumesece)
-1 šargarepa ( seckana na štapiće)
-1 crvena paprika (seckana na polumesece)
-4-5 večih šamšinjona( seckani na kockice)
-150 ml neutralne pavlake
-150 ml mleka
-1 kašika gustina
-1 kašika soli
200 g rendane mocarele
Priprema:
Sve sastojke za pljeskavice izmešati i sjedinite u kompaktnu smesu. Od ove smese pravite pljeskavice i ispržite ih kratko sa jedne, pa sa druge strane.
Za sos na puteru ispržite luk, pa dodati ostalo povrće i začinite po ukusu i dinstati kratko. U drugoj činiji izmešati neutralnu pavlaku, mleko i gustin i sipati u povrće da se zgusne. Kada se sos zgusnuo sklonite sa vatre. Vatrostalni sud malo podmazati, pa poređati pljeskavice, preko pljeskavica stavite sos obilno i preko sosa narendajte mocarelu. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni, dok sir ne dobije zlatno žuto boju.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar