U novoj epizodi "Praktične žene" saznali smo recept za zapečene pljeskavice sa povrćem.

Sastojci:

pljeskavice

-400 g ml mesa ( govedina ili junetina)

-1 rendani crveni luk
-7 kašike prezli
-1 jaje
-1 kašika ml. paprike
-peršun sitno naseckan
-so, biber, kim

sos

-1 kašika putera
-1 luk ( seckan na polumesece)
-1 šargarepa ( seckana na štapiće)
-1 crvena paprika (seckana na polumesece)
-4-5 večih šamšinjona( seckani na kockice)

-150 ml neutralne pavlake
-150 ml mleka
-1 kašika gustina
-1 kašika soli

200 g rendane mocarele

Priprema:

Sve sastojke za pljeskavice izmešati i sjedinite u kompaktnu smesu. Od ove smese pravite pljeskavice i ispržite ih kratko sa jedne, pa sa druge strane.

Za sos na puteru ispržite luk, pa dodati ostalo povrće i začinite po ukusu i dinstati kratko. U drugoj činiji izmešati neutralnu pavlaku, mleko i gustin i sipati u povrće da se zgusne. Kada se sos zgusnuo sklonite sa vatre. Vatrostalni sud malo podmazati, pa poređati pljeskavice, preko pljeskavica stavite sos obilno i preko sosa narendajte mocarelu. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni, dok sir ne dobije zlatno žuto boju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar