Foto: JL Lago / Alamy / Alamy / Profimedia

Treba se kloniti zašećerenih pića.

Letnje temperature ovih dana dosežu i do 40 stepeni Celzijusa.

Potrebno je zaštititi svoje zdravlje, a veliki deo toga čini i ishrana tokom ovih toplih perioda. Doc.dr. Marizela Šabanović, nutricionistkinja, za N1 govori o tome šta trebamo da konzumiramo tokom ovog perioda, a koju hranu treba izbegavati.

„Jako je bitno da se dobro hidriramo. U ovom periodu je potrebno je piti dovoljno tečnosti, ali ne mislim samo na vodu, jer vrlo često ljudi ne podnose puno vode. Treba paziti da se voda može uzeti i u obliku voća i povrća, koja sporije hidrira naše telo. U ovom periodu nemojte piti puno kafe jer je diuretik i sve što pijete izbacićete napolje.“

#related-news_0

Treba da se klonimo alkoholnih i jako zašećerenih pića, jer nam to izaziva još veću žeđ. U svaki obrok treba uneti dovoljno povrća kao što je salata. Ne trebamo jesti tzv. „tešku hranu“, prženu, pohovanu, sa puno masti. Prednost treba dati sirovoj hrani, poručila je doc.dr. Šabanović.

***

Bonus video: Rad na vrućinama: Važno je da simptome toplotnog udara prepoznamo na vreme

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar