Dvojka iz francuskog manje od 10 dana nakon tragedije.

Jovanka Mavrenović je u podcastu „Život na srpskom“ govorila o svemu s čime se suočava kao majka devojčice koja je preživela „Ribnikar“, a, između ostalog, osvrnula se i na svoj post koji je izazvao dosta pažnje na društvenim mrežama.

U pitanju je ocena koja je njenoj ćerki upisana u e-dnevnik samo nekoliko dana nakon tragedije.

„To je bilo upisano 11. maja, ocena iz francuskog. Dvojka je bila. Ja sam bila zgrožena. Ne dvojkom, nego time da je neko uopšte otvorio e-dnevnik i upisao bilo šta… U tom dnevniku su imena dece koja nisu sa nama više“, objašnjava Mavrenović.

Nikome nije bilo jasno kako se to desilo.

„Otišli smo u školu da vidimo u čemu je problem, kako su došli do toga da se uopšte bave administracijom. Dobili su nalog nastavnici da upišu sve zaostale ocene. Dobili su nalog zato što je najavljena prosvetna inspekcija… Tu možemo da govorimo i o empatiji, i o inteligenciji, i o integritetu. To nisu svi nastavnici uradili“, ispričala je Mavrenović.

Pročitajte još:

Ocene su nakon reakcije roditelja obrisane, a Mavrenović se u ovom razgovoru dotakla i drugih odluka koje su produbile probleme nakon masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar“. Pogledajte ceo razgovor.