Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Evo šta ih je navelo na tu akciju.

Meštanima sela Donje Vlase kod Niša koji su bukvalno su primenili repliku „guranja problema pod tepih“ i udarne rupe na tamošnjim putevima zastrli starim podnim pokrivačima, taj „izum“ koristiće i narednih meseci jer će rupe biti „zakrpljene“ tek na proleće.

Vršilac dužnosti direktora Direkcije za izgradnju grada Niša Zoran Prokić je izjavio da je put u Donjem Vlasu priprema za asfaltiranje i nalazi među prioritetima.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

„Skoro smo završili kaptažu koja je bila problem i koja je dugo godina imala lošu funkciju. Već na proleće taj put biće rađen“, kazao je Prokić.

Meštani Donjeg Vlasa kažu da ne znaju ko je prvi stavio tepih preko „kratera“ na putu, ali kada su videli da to nije loše krenuli su i ostali da na rupe postavljaju svoje stare tepihe i staze. Najpre su zastrli put koji vodi do groblja, a potom su pojedini to isto uradili ispred svojih kuća.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Donjovlašani ističu da godinama unazad muku muče sa rupama na kolovozu, ali da nadležni nisu reagovali.

„Grad je rekonstruisao put samo do vikend naselja tako da to tamo nema ni jedne rupe, ali u tom naselju gradski funkcioneri imaju vikendice. Oni se ne „truckaju“ kad jednom nedeljno dođu do vikendice, a mi što svakoga dana prolazimo putevima u selu i polomismo sve naša vozila. Srećom, dosetiše se ljudi pa postaviše tepihe i sada je situacija bolja. Nekima je to smešno, ali nama nije. Zaštitićemo malo vozila, dok nam put ne poprave. Ukoliko ga uopšte poprave“, rekao je za Nova.rs jedan od stanovnika tog sela udaljenog od centra Niša samo osam kilometara.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Za bukvalno guranje problema „pod tepih“ meštani su dobili brojne pohvale građana na društvenim mrežama, poput onih da su najoriginalniji i da moraju da patentiraju svoj izum. Bilo je i komentara da su stanovnici „okrenuli igricu“, što u Nišu nije ni malo lako s obzirom na dosetljivost stanovnika u borbi sa rupama na kolovozu.

Pročitajte još:

Članovi neformalne grupe Urbana gerila Niš prvi su započeli borbu protiv rupa tako što su u najdublje i „najdugovečnije“ sadili cveće, a ove godine im se u borbi pridružio građanski aktivista Miloš Bošković započeo je mapiranje udarnih rupa na Gugl mapama. Zahvaljujući Boškoviću na mapama se zajedno sa gradskim znamenitostima našlo više od 160 rupa.

***

Bonus video: Autom u dnevnu sobu, pa u kuhinju

Komentari

Svi komentari (2)