Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Guranje problema pod tepih, drevna veština rešavanja svih mogućih problema.

Nikad dosta „inovacija u zemlji ekonomskog tigra“, a ovog puta reflektori društvenih mreža usmereni su na selo Donji Vlas pored Niša.

Meštani ovog sela, zaboravljenog od strane gradske vlasti, osmislili su novu metodu krpljenja rupa i propalih delova puta, što je, kako znamo, problem s kojim se bore i svi drugi krajevi naše zemlje, uključujući i prestonicu. Metoda predstavljena kao genijalno rešenje patentirana je pod nazivom „Gurni rupu pod tepih“ – jer bukvalno to i jeste. Rupe su prekrivene starim tepisima.

Osim što je dekorativna, takođe je i ekološki prihvatljiva, konstatuju autori snimka koji se širi mrežama izazivajući podsmeh.

Međutim, ispostavlja se da nije šala, niti je ova akcija realizovana samo da bi se privukla pažnja na zapostavljene krajeve Srbije, grešite.

Kako javljaju Južne vesti, ova inovativna metoda ublažava „truckanje“ i sprečava dalje propadanje asfalta. Meštani ne otkrivaju ko je postavio tepihe i staze, ali ističu da postoji valjan razlog za to – napominju da su rupe nekoliko puta popunjavali, ali bezuspešno, dok nova metoda „krpljenja“ daje nešto više rezultata. Kažu da se nisu žalili nadležnima, jer ne očekuju da će im izaći u susret.

Pročitajte još:

Slika je brzo postala viralna, prvo u Nišu i na jugu Srbije, a onda je krenula i u svet putem popularne Facebook stranice Squattin Slavs In Tracksuit.

***

Bonus video: Putevi u Surčinu uništeni, a od nadležnih ni glasa

Komentari

Svi komentari (0)