Gosti su jako nezadovoljni
Veliku pažnju javnosti ovih dana izazvala je priča o zagrebačkoj piceriji Toccare koja naplaćuje uslugu sečenja pice.
Mnogi kupci su se neprijatno iznenadili tom odlukom, a vlasnik Denis Glavač objasnio je razloge za to.
“S obzirom da smo objavljeni kao omražena picerija koja naplaćuje rezanje pice pet kuna, dozvolite nam da za navedeno iznesemo svoje razloge. Za početak, jeste li ikada naručili ćevape, zagrebačku, bečku i nakon što su posluženi na stolu vratili ih u kuhinju da vam se meso iseče? Mi smo napolitanska picerija koja ulaže puno truda, rada i znanja u naš proizvod koji je jedinstven u Hrvatskoj u smislu različitosti namirnica i balansiranja ukusa”, kaže Glavač, a prenosi N1.
“Svaka naša pica za jednu je osobu, uz nju se dobije pribor za jelo, što bi značilo da se ona kao i svako drugo jelo u drugom restoranu jede viljuškom i nožem, ne rukama, ne prstima… Takođe, na nekim našim picama se nalaze namirnice (npr. školjke) koje je nemoguće rezati, nego tek prilikom konzumacije. Problem proizlazi iz navika ljudi u Hrvatskoj koji su naučeni i odgojeni da budu usluženi po svim standardima, kriterijumima i željama, a da naravno sve te dodatne usluge budu besplatne”, objasnio je dalje vlasnik.
Svakom gostu koji je tražio sečenje pice prethodno je naglašeno da se ta usluga naplaćuje i transparentno je navedena na računu, taj isti gost je pristao tu uslugu plati radije nego da picu seče sam.
Dakle, najlakše i najbezbolnije bi bilo povisiti cenu pice za pet kuna i nemati loše recenzije zbog toga, ali nadamo se da ljudi shvatili poentu ovih pet kuna, navodi se u odgovoru picerije.
Gosti razočarani
Portalu Index se javila čitateljka koja se neprijatno iznenadila u piceriji Toccare kad su ona i njeno društvo zamolili osoblje da im iseku picu.
Usluga rezanja naplaćuje se dodatnih pet kuna, odgovorili su im.
Na kraju su pristali da plate, ali iz objekta nisu izašli baš najsrećniji.
“Ovo je nonsens, zar nije logičnije podići cenu pice kako se ljudi ne bi osećali loše”, rekla je razočarana gosća.
BONUS VIDEO: Danilo Mašojević u Dubrovniku: Od Igre prestola do sendviča od 18 evra
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: