Foto: Showtime Networks Inc. / Everett / Profimedia

Zanimljiva naučna studija.

Ako vam se sviđa Eminemova pesma „Lose Yourself“, imamo loše vesti. Kako tvrdi jedno istraživanje na Univerzitetu u Njujorku 2017. godine, ova pesma omiljena je najvećem broju psihopata, što znači da fanovi ovog hita imaju veće šanse da su psihopate, piše Unilad.

Tim naučnika je naveo 200 ljudi da ispune upitnik koji je procenjivao njihov nivo psihopatije – poremećaja kojeg karakteriše nedostatak empatije, nedostatak emocionalnog odgovora i manipulativnost, prenosi Index.

Zatim su ispitanici dobili 260 pesama za slušanje i ocenjivanje, a naučnici su otkrili da su oni s najvišim ocenama psihopata bili među najvećim obožavateljima Eminemove pesme.

Osim ove pesme, najveći broj psihopata naveo je da voli slušati i „What Do you Mean?“ Džastina Bibera, kao i „No Diggity“ Blackstreeta i Dr. Drea.

Pročitajte još:

Možda mislite da ovo izgleda kao pomalo neozbiljna studija, ali istraživači su insistirali da bi mogla poslužiti važnoj svrsi.

Paskal Vališ, koji je vodio istraživanje, rekao je za The Guardian: „Mediji psihopate prikazuju kao uboce sekirom i serijske ubice, ali stvarnost je da oni nisu očiti; nisu poput Džokera u Betmenu. Ideja je da, ako se može utvrditi da je grupa pesama dobar pokazatelj psihopatije, tada bi se javno dostupni popisi za reprodukciju mogli koristiti za označavanje potencijalnih psihopata“, pojasnio je.

***

BONUS VIDEO: Analiza psiholoskog stanja predsednika Srbije: Ide ka boljem, ranije se besio i bio suicidan, sad samo povređivanje čekićem u glavu!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)