Foto:Google maps

U nizu jezivih oglasa za prodaju stanova - ovaj pobeđuje.

Sam centar Beograda, gornji Dorćol. Garsonjera od 16 kvadrata, cena – 38.000 evra. Ne zvuči loše, posebno u aktuelnoj situaciji s prodajom stanova po astronomskim cenama i s obzirom na lokaciju. Ipak, potencijalni kupci verovatno nisu ni odmakli od tog zaključka kad su videli slike.

Unutrašnjost garsonjere deluje kao scenografija za neki horor film, sa sve slabašnom svetlošću koja ulazi kroz prozore suterena i wc-om koji asocira na zatočeništvo.

„Ma ovo se neko zeza, ne može biti stvarno“, mnogima je bila prva reakcija.

Ipak, nije bilo teško locirati mesto, a mada je oglas u međuvremenu izbrisan – i detaljan opis je ostao na internetu.

U oglasu je napomenuto da „nema vlage“, a da je slikano pre čišćenja prostora, ali priča postaje još luđa s informacijom da garsonjera u polusuterenu WC deli sa još dva stana (od 8 i 14 kvadrata).

„Ja sam vlasnik prostora od 16m2, a i gospodin pored mene bi prodao svoj deo od 14m2, za trećeg ne znam“, naveo je oglašivač.

Vrhunac je informacija da „trenutno nikoga nema dole, sve je očišćeno i spremno za sređivanje, ali se odustalo zato što treba da se ruši sve na parceli i da se pravi zgrada“.

„Čekaj, ovaj prodaje trećinu prostora koji uskoro neće postojati? Plus se ne zna da li jedan od te trojice hoće da proda svoje ništa?“, ljudi pokušavaju da shvate.

„Fora je u tome da čekaju rušenje pa da se ogrebu za stan u novoj zgradi koja će biti izgrađena na tom mestu, a ovaj izgleda ne može da čeka. Kupiti ovo zbog renoviranja bilo bi suludo“, jedno je od objašnjenja.

Pročitajte još:

A ima i onih koji kažu da je „ovako izgledala većina dorćolskih kafića pre renoviranja“, te da bi zapravo moglo da bude dobra investicija.

„Uz ostale podrume i sređivanje ovo lagano ide na 250k, tužno ali tako“.

***

Bonus video: Obrušavanje fasada na Dorćolu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar