Majstor amater
Foto: Shutterstock

Primećujete li da su pijace već zatrpane bundevama. Jesen je – sezona bundeve je uveliko počela. Nekada u ovo doba, naši domovi su neodoljivo mirisali na bundevu i cimet.

Pogotovo oni vojvođanski – nedeljom ponajviše.

O autoru:

Možda danas nije baš tako, ali ja ću se počastiti jednom sočnom, ukusnom i „cimetnom“ bundevarom. Zarad minulih vremena…

Sastojci

500 gr kupovnih kora za gibanicu

1 kg narendane bundeve

šećer po ukusu

1,5 dl ulja

cimet po ukusu

šećer u prahu za posipanje

1 – 2 kesice vanila šećera za posipanje

Majstor amater
Foto: Shutterstock

Priprema

Još recepata Majstora amatera:

KORAK 1: Bundevu oguliti, odstraniti semenke, iseći na manje komade i krupnije narendati.

KORAK 2: List kore pemazati rastvorom mineralne vode i ulja, pa ravnomerno posuti jednom kašikom šećera. Ko voli slađe, može zašećeriti i više. Prvu preklopiti drugom korom i ponoviti postupak pa na tu drugu koru još, po celoj dužini rasporediti bundevu i posuti cimetom po ukusu. Kore urolati i spustiti u prethodno nauljenu tepsiju. Postupak ponavljati do se ne potroši pripremljeni materijal.

KORAK 3: Na kraju, kada je pleh napunjen, sve odozgo premazati sa malo ulja, gurnuti u zagrejanu rernu i peći 30 minuta na 180°C. Pita je pečena kada od gore lepo porumeni.

Majstor amater
Foto: Vladislav Mitić

Posluženje

Bundevaru izrezati, posuti mešavinom šećera u prahu i vanila šećera pa poslužiti.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

Sutra:

Kuva majstor amater: Pasulj iz bakrača „planu“ brzinom munje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar