Najnovija lista TasteAtlas Awards 2024/2025 donela je zanimljive rezultate koji stavljaju srpsku kuhinju u centar pažnje gurmana širom sveta. Među 100 najboljih kuhinja sveta, Srbija se ove godine našla na impresivnom 15. mestu, ostavivši iza sebe mnoge gastronomski priznate zemlje regiona poput Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske.
Srpska gastronomija, prepoznata po bogatim ukusima, tradicionalnim receptima i lokalnim namirnicama, dobila je visoku prosečnu ocenu 4.40 od strane više stotina hiljada korisnika TasteAtlas-a, koji ocenjuju autentičnost i kvalitet jela širom sveta.
TasteAtlas je posebno izdvojio sledeće specijalitete koje svaki posetilac Srbije mora da proba:

Poseban akcenat stavljen je upravo na ariljsku malinu, koja je okarakterisana kao jedan od najprepoznatljivijih i najcenjenijih proizvoda srpske poljoprivrede, i koja se ističe ne samo u prehrambenoj industriji već i kao simbol kvaliteta domaćih sastojaka.
Na prvom mestu liste se našla Grčka, dok slede Italija, Meksiko, Španija i Portugal – kuhinje sa globalnim uticajem i bogatom tradicijom.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare