Torta
Torta; Foto: Solaris / Alamy / Alamy / Profimedia

Jede vam se nešto slatko?

Možete da posegnete za nekim kupovnim slatkišem posle kojeg ćete Brza torta koju možete praviti i leti i zimi. Ne peče se, brzo se priprema, a sastojke možete prilagoditi svom ukusu. Na primer, umesto badema, možete koristiti neke druge orašaste plodove ili ih jednostavno zameniti mlevenim keksom, odozgo možete voće ili čokoladu – kako volite.

Sastojci

Kora:

1 kašika putera

2 kašike šećera u prahu

1 banana

100 g mlevenih badema

100 g mlevenog keksa

Fil 1:

100 g crne čokolade

1 dl+2 dl slatke pavlake

3 kašike šećera u prahu

Fil 2:

2 dl slatke pavlake

1-2 kašike šećera u prahu

50 g mlevenih badema

Pročitajte još:

Priprema

Za koru sjedinite maslac i šećer u prahu. Potom dodajte sitno iseckanu bananu, izgnječite viljuškom, pa umešajte bademe i keks.

Sjedinite sve sastojke. Smesu rasporedite u kalup prečnika cca 18 cm. Za fil 1 istopite čokoladu i 1 dl slatke pavlake.

Umutite 2 dl slatke pavlake sa šećerom u prahu. Kada se čokoladni fil ohladi, sjedinite ga sa umućenom slatkom pavlakom. Premažite preko kore.

Za fil 2 čvrsto umutite slatku pavlaku i dodajte bademe (u ovaj fil možete umešati voće po izboru). Premažite preko fila 1. Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati pre služenja.

Dekorišite je sezonskim voćem i listićima badema.

Ukoliko koristite zaslađenu slatku pavlaku (šlag krem) nema potrebe dodavati šećer. Umesto tečnog šlaga, slatke pavlake, možete koristiti šlag u prahu.

***

Bonus video: Domaćinske Priče – Dobrotska torta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar