Marko Šelić Marčelo Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Vi, koji me pratite na društvenim mrežema znate da sam išao na svaki protest i pozivao vas da dođete. Mnogo vas se odazvalo. Ali, sada je stvarno drugačije, poručio je svojim pratiocima Marko Šelić Marčelo reagujući na Instagramu na učestale pretnje koje dobijaju glumci i umetnici zbog podrške protesta.

Marčelo je na Instagramu objavio fotografije i snimke u kojima glumci govore o pretnjama koje doživljavaju, kao i jeziv video snimak koji je izašao na Tviter nalogu, nepoznatog autora, a u kom su objavljene slike blizu 50 glumaca, za koje se navodi da pozivaju na rušenje države, ustavnog poretka…

– Sada kada ste videli sve ovo, želim stvarno da vas pozovem sve! Sve pratioce, sve pratiteljke! Ako ovo nije dovoljno da shvatite dokle smo stigli, onda ne znam šta da kažem. Otišlo se toliko daleko od svake politike, da je postalo pitanje ne normalnog života, nego sada već života uopšte. Dakle, hajmo da se vidimo svi, baš svi na sledećem protestu – kazao je Šelić uz stihove svoje pesme „Reset“: 

„Vreme je. Vreme je. Vostani. Vreme je
Ne dam im juče. Stojim i ne dam ga
Ne dam im sutra. Stojim i ne dam ga
Ni nadu. Ni dobro. Tu sam da ne gledam ga
Ne dam vam ništa. Nikog i nikada

Ne dam vam ljude. Stojim i ne dam da…“

Podsetimo, pored jezivog videa, pretnje su dobili i glumica Tamara Dragičević i Petar Benčina, u kojima se pominju i njihova deca, a ranije i Marko Janketić, Seka Sablić i drugi… Mnoge kolege na različite načine tokom proteklih dana uz Glumačku organizaciju Srbije apeluju da linč na glumce bude zaustavljen, a krivci pronađeni.

Bonus video: 24 Minuta – gost Marko Šelić Marčelo 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar