Foto: Promo

Bend Vizelj, koji je krajem prošle godine predstavio dugoočekivani studijski album "Ne vidim te od dima", sada predstavlja i sedmi singl sa pratećim video spotom ovoga puta za pesmu "Radijacija".

Bend je sa novog izdanja do sada objavio već šest singlova sa pratećim video spotovima, a kroz devet pesama sa novog izdanja su „provozali“ publiku kroz široku paletu žanrova, od garažnog roka tipičnog za 70-te godine, do rada na bubnjevima u stilu jungle i drum&bass producenata iz Velike Britanije.

– Sada smo uvereni da imamo jedan od najboljih spotova svih vremena na ovim prostorima, ako ne i najbolji. Ovo je kratka priča o tome kako smo se osećali kad smo se više puta izgubili u nepoznatom gradu na turneji. Nikola Romčević je naš omiljeni reditelj i smatramo ga praktično članom benda – poručuju iz Vizelja o saradnji sa rediteljem, dok Romčević skromno izjavljuje:

– Hvala vam što ste gledali!

Foto: Promo

Uloga direktora fotografije je pripala Milošu Radovanoviću Migovcu, dok je producent spota bio Nikola Uzelac.

Novi album je četvrto studijsko izdanje Vizelja, nakon njihovog prvog EP iz 2014, zatim albuma „Naj Bolji“ iz 2017. i EP „Superspektakl“ iz 2018. Godine 2019. Vizelj je imao i turneju po Velikoj Britaniji, gde su predstavili boje beogradske scene u čak četiri grada – i to u Dablinu, Liverpulu, Edinburgu i Londonu.

Bend čine Aleksa Nedić, Veljko Milinković, Jelisaveta Todorov i Pavle Petrović. Članovi benda Vizelj su takođe glavni odgovorni za formiranje Hali Gali kolektiva, gde kroz svirke i kompilacije predstavljaju nove bendove sa scene – a prvoizdatu kompilaciju možete slušati ovde.

Bonus video: Žarko Kovačević – Prvi koncert SARS-a u Londonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare