Foto: Pulski filmski festival/Promo

Film "Da li ste videli ovu ženu?" autora Matije Gluščevića i Dušana Zorića osvojio je dve Zlatne arene za najbolju glumicu (Ksenija Marinković) i kameru (Marko Kažić, Aleksa Radunović i Milica Cimi Drinić) na 70. Pulskom filmskom festivalu u kategoriji manjinskih koprodukcija.

Ksenija Marinković, glavna glumica u filmu i jedna od najangažovanijih glumica u regionu je povodom nagrade u Puli izjavila:

– Sve je počelo 2017. godine kao kratki studentski film, a nakon pet godina pretvorilo se u film koji je stigao do festivala u Veneciji, do Njujorka, preko pola svijeta i sad je došao i kod nas, u Pulu. Presretna sam zbog svih nagrada koje su svi iz filma dobili, pa tako i zbog Arena koje smo dobili na ovom festivalu. Zahvaljujem se žiriju, ali veliko hvala i ovim divnim mladim ljudima koji su potrošili godine i godine i polako skupljali novac i napravili sjajan film ni iz čega.

Foto: Pulski filmski festival/Promo

Podsećamo, svetska premijera filma „Da li ste videli ovu ženu?“ održana je na 79. Filmskom festivalu u Veneciji gde je dobio specijalno priznanje za montažu. Srpska premijera održana je na 28. FAF-u gde je osvojio Gran Prix „Aleksandar Saša Petrović“, a nakon toga su usledile nagrade za najbolju režiju na Međunarodnom filmskom festivalu u Bangkoku, za najbolji film na 24. Međunarodnom festivalu nezavisnog filma Black Movie u Ženevi, i nagrada za najbolji domaći film Asocijacije filmskih festivala 30. Palićkog festivala.

„Da li ste videli ovu ženu?“ je priča o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože. Glavnu ulogu u filmu tumači jedna od najangažovanijih glumica regiona Ksenija Marinković. U pratećim ulogama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra i drugi.

U programu Hrvatska manjinska koprodukcija, Zlatnu arenu za najbolje ostvarenje na 70. jubilarnoj Puli, osvojio je dugometražni dokumentarni film „Dosije Labudović: Nesvrstani“, naše rediteljke i scenarstkinje Mile Turajlić.

Bonus video: Ksenija Marinković – “Da li ste videli ovu ženu”

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar