Braća Teofilović Foto: Nebojša Babić

Braća Teofilović proslaviće tri decenije rada koncertom u beogradskom Domu omladine 21. novembra. 

Simbolično Teofilovići slave 30 godina rada na mestu na kojem su koncertima 1999. godine postavili temelje uspešne domaće ali i internacionalne karijere.

– Ti nastupi u Domu omladine su za nas bili prelomni, jer je šira javnost prvi put mogla da nas čuje i oseti sve ono što muzikom želimo da kažemo. Ta dva koncerata su sigurno trasirala put koji nas je vodio na najznačajnije svetske pozornice. Beograd i Dom omladine zauzimaju posebno mesto, jer su to bila prva stanica naših početaka. Radujemo se što ćemo sada, 30 godina kasnije ponovo podeliti zajedničku emociju sa našom publikom, na istom ovom mestu – poručuju braća Teofilović.

Braća Teofilović. Foto:Nebojša Babić

Koncert u Beogradu biće presek njihovog bogatog stvaralačkog opusa, pa će tako izvesti numere s albuma „Čuvari sna“, „Sabazorski vetrovi“, „Vidarica“, „Teofilovići“, i poslednjeg izdanja „Element“.

Ratko i Radiša Teofilović postali su sinonim za očuvanje i revitalizaciju tradicionalne muzičke baštine Balkana. Mnoge od pesama koje izvode bile su gotovo zaboravljene ili sačuvane samo u fragmentima, ali su zahvaljujući njihovom strpljivom istraživačkom radu ponovo oživele, u novom ruhu. Zbog muzike, a naročito izvođenja uživo Teofilovići su okarakteri kao „glasovi stoleća“. Tokom karijere nastupali su u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta, poput Kenedi centra u Vašingtonu ili Čajkovski dvorane u Moskvi, a nastupali su i na najvažnijim svetskim festivalima poput Sigeta ili World Performing Arts u Osaki…

Bonus video: Idemo dalje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar