Foto: LISA O'CONNOR / AFP / Profimedia

Zahvaljujući hrabrosti Vila Smita (53) da se potpuno „ogoli“ u javnosti u poslednjih par godina, kao i sveopštoj prisutnosti članova njegove porodice – supruge Džejde (50) i dece Džejdena (23) i Vilou (21), njegova familija postala je vodeća u stvaranju nove holivudske elite jer je u prvi plan istakla „svakodnevne nedaće običnih smrtnika“.

Put Smitovih ka vrhu bio je suprotan od, recimo, Kardašijanovih, koji su gradili svoju slavu po dobro poznatom šablonu glamura i nedodirljivosti. Smitovi su na mnogo napetiji i transparentniji način uspeli da se domognu vrha, i, što je još važnije, učinili su to veoma graciozno.

Smitovi Foto:Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vil je možda najistaknutiji i najzastupljeniji član porodice Smit, ali je Džejda ta koja je uspela da sistem funcionisanja pomeri na viši nivo, najviše zahvaljujući onlajn emisiji „Razgovori za crvrnim stolom“ (Red Table Talk).

Emisija, koja se emituje na Fejsbuk voču, započela je svoj život sredinom 2018. godine i brzo je postala poznata po neočekivano iskrenim razgovorima, kako sa slavnim gostima, tako i između voditelja: Džejde, njene majke Ejdrijen i Vilou.

Otvorene ispovesti poznatih, postali su zaštitni znak ove emisije i omogućile su neverovatnu gledanost ovom šou. U nekoliko epizoda Vil i Džejda otvoreno razgovaraju o problemima u njihovom braku, a često pokušavaju i da opovrgnu glasine koji kolaju o njima, tako čestu pojavu u holivudskom svetu.

„Nikada nismo bili sajentolozi i nikada nismo bili svingeri“, kažu Smitovi.

Nekoliko delova emisije posvećeno je Vilovom čitanju segmenata svojih memoara, nedavno objavljene knjige „Vil“, članovima porodice i prijateljima tokom kojih se nije stideo da pusti pokoju „suzu junačku“.

Akatuelna je, svakako, i Vilova šestodelna emisija koja se emituje preko Jutjuba, „Najbolji oblik mog života“, koja se na prvom mestu bavi njegovim pokušajima da smrša, ali ono što je čini prepoznatljivom jeste mogućnost sagledavanja njenog glavnog junaka kao običnog, ranjivog čoveka koji nije ni nalik mačo likovima koje je igrao na filmovima. Vila u ovoj emisiji često možemo videti obučenog u modne komade njegovog brenda Bel Er ili okruženog plavim kockastim bocama vode kompanije „Samo voda“ („Just Water“) koja se nalazi u vlasništvu
njegovog sina Džejdena (još jedan uspešan recept za promociju svojih proizvoda).

Vil Smit Foto: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ulaga koja Vila još jednom stavlja u fokus javnosti jeste u „Kralju Ričardu“, prošlogodišnjem biografskom filmu o Ričardu, ocu teniskih legendi Serene i Venus Vilijams. Ričarda Vilijamsa su često osuđivali zbog načina na koji je odgajao svoje ćerke, ali Vil ga, sa mnogo empatije, predstavlja kao tvrdoglavog heroja, aludirajući na njegovu upornost ne pretvarajući ga u predmet podsmeha. Za ovu ulogu Vil Smit je nominovan za Oskara.

I u svojim memoarima i u emisiji „Razgovori za crvenim stolom“, on otvoreno govori o svojoj tvrdoglavosti kada je u pitanju vaspitanje dece i uticaju koji je ona imala na njih. Kada je prvi singl koji je objavila Vilou (koja se uspešno bavi muzikom i iza sebe ima već pet objavljenih albuma), postao hit, ona je obrijala svoju kosu u znak revolta zbog pritiska da krene na turneju, dok je akcioni film koji je snimio sa Džejdenom, „Zemlja posle“, bio veliki promašaj. (Vil ima i sina iz prvog braka , Treja, koji je di-džej i povremeno se pojavljuje u „Razgovorima za crvenim stolom“).

Pored svega, mlađi članovi klana Smit, su uglavnom „nogama čvrsto na zemlji“. Iako su u pitanju privilegovana deca poznatih roditelja kojima je sve dostupno i ostvarivo, oni su radoznali i empatični i izrazito topli mladi ljudi. S obzirom na životni put njihovih roditelja – od nedodirljivih slavnih ličnosti i nazad – i s obzirom na to da su pripadnici daleko transparentnije generacije, nije im bilo teško da pronađu svoje uloge i prilagode se novonastaloj situaciji u vezi s popularnošću porodice Smit.

Džejden se u velikoj meri povukao iza reflektora, iako je prošle godine objavio „svemirski drim-pop“ album “CTV3: Day Tripper’s Edition”, a kada pojavi u „Razgovorima za crvenim stolom“ ili u seriji „Najbolji oblik mog života“, „prosipa same mudrolije“.

Najmlađa članica porodice Smit, Vilou je, bez prevelike pompe, objavila pet muzičkih albuma, forsirajući u poslednje vreme vrlo popularan pop-pank fazon. Njen prošlogodišnji album „Lately I Feel Everything” je najbolji do sada.

Učešće Vilou u emisiji „Razgovori za crvenim stolom“, predstavlja pravi svetionik humanosti. Duboko saosećanje sa sagovornikom je u samoj srži njenog javnog predstavljanja.

Bonus video:

Žene naučnice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar