Maja Milinković Foto: Luis Carvalhal/Promo

Najnoviji album "Kaftan D'Alma" kantautorke fada i sevdaha Maje Milinković u izdanju Croatia Records-a, a za Portugal Sevenmuses musicbooks, dostupan je na digitalnim platformama.

– Kaftan je vrsta ogrtača ili tunike, azijskog porekla, koji se hiljadama godina koristi u mnogim kulturama širom planete i simbolično predstavlja odeću duše izvezenu najfinijim svilenim nitima. To je odeća koja odražava samu prirodu duše. Treba obući kaftan duše i osetiti život u svim oblicima, naravno, i kroz muziku – priča Maja Milinković za Nova.rs.

Pesma „Não te rendas“ („Ne predaj se“), kako objašnjava, prikazuje nadu, „Suša“ stapanje sa svetom, „Misterij“ tajnu život, „Ajde Jano“ oslobađanje od materije…

Album, inače, ima pet originalnih pesama čiji je Maja autor, dok šestu pesmu potpisuje na tradicionalnu fadu muziku „Fado Bacalhau“ na našem jeziku pod nazivom „Luda vodo, stani, stani“.

Singlovi i video klipovi „Mistério“, „Suša“ i singl „Marcha para Amália Rodrigues“ već su objavljeni i poznati publici.

Na repertoaru novog albuma je i pesma legendarne Amálie Rodrigues „Com que voz“, što Maja ne propušta ni na jednom od svojih albuma.

Album je snimljen u Portugalu, osim pesme „Ajde, Jano“, koja je snimljena u Bosni. U snimanju učestvovali Luís Coelho (portugalska gitara), Carlos Viçoso (viola) i Carlos Menezes (kontrabas), a na temi „Ajde Jano“ klasična gitara I Mirza Hatunić, klasična gitara II Adis Hatunić, perkusije Adnan Teskeredžić, a bas gitar je Osman Abdelmukaram.

Album Kaftan D’Alma poslušajte ovde.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar