Foto: Fakultet dramskih umetnosti/Facebook

Prošlog petka, 15. decembra, rektor Univerziteta u Monpeljeu Filip Ože uručio je titulu počasnog doktora profesorki emeriti Univerziteta umetnosti u Beogradu dr Mileni Dragićević Šešić, kaže se u saopštenju Fakulteta dramskih umetnosti.

Prof. Dragićević Šešić je osnivačica UNESCO Katedre za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu i nekadašnja rektorka (2000-2004).

Univerzitet u Monpeljeu uručio je počasni doktorat prof. Dragićević Šešić kao stručnjakinji za participaciju u kreiranju i razvoju lokalnih, regionalnih i nacionalnih kulturnih politika. Pored njenih 40 godina doprinosa nastavi, istraživanju i razvoju Fakulteta dramskih umetnosti, a potom i našeg Univerziteta, profesorka Dragićević Šešić radila je i kao stručnjakinja za kulturnu politiku i menadžment Saveta Evrope, Evropske kulturne fondacije, Pro Helvecije i mnogih drugih organizacija i institucija.

Godine 2002. Francuska je nagradila prof. Milenu Dragićević Šešić ordenom viteza komandirskog reda „Akademskih palmi“.

Iako je počasni doktorat uspostavljen dekretom od 26. juna 1918. godine koreni ovog priznanja mogu da se prepoznaju još u 17. veku. Prema saopštenju Univerziteta u Monpeljeu, ono se uručuje stranim ličnostima koje oličavaju vrednosti univerziteta kroz svoj doprinos svetu ideja, kulturi, umetnosti i nauci.

Doktorat je dodeljen na svečanoj ceremoniji kao najeminentnije i najprestižnije akademsko zvanje u okviru univerzitetske i naučne zajednice.

Bonus video: Milena Dragićević Šešić o vuvuzelama u Skupštini i novom udaru na glumce

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar