Izložba "Trenutak" Nevene Milovanović Foto:Promo/Umetnička galerija "Stara Kapetanija"

Izložbe akvarela “Trenutak“ Nevene Milovanović biće otvorena u sredu, 19. jula u 20 časova, u Umetničkoj galeriji "Stara kapetanija".

“Akvarelisanje za autorku predstavlja svojevrsni izlet iz profesionalnih angažmana koji su, prema prirodi umetničkih oblasti, uvek tematski i narativno određeni. Stvarajući osobiti likovni intermeco, Nevena je do sada naslikala više od 200 akvarela čije kompozicije prožimaju realno i apstraktno. Radove odlikuju sigurni, razigrani potezi koji asocijativno beleže predele, mahom jadranskog primorja, kroz koje je autorka prolazila”, zapisala je istoričarka umetnosti Marija Ristić i dodala:

Izložba „Trenutak“ Nevene Milovanović Foto:Promo/Umetnička galerija „Stara Kapetanija“

“Izrazita svežina boja odgovara umetničkom kredu same autorke koji se proteže kroz njeno celokupno stvaralaštvo: prednost likovnosti nad formom. Кolorit je neizostavni likovni element koji je zastupljen još od njenih prvih umetničkih radova. Upravo je odnos prema boji karakterističan za proces nastanka svih njenih radova”.

Nevena Milovanović rođena je 1963. u Beogradu, gde je i diplomirala na Fakultetu Primenjenih umetnosti na odseku za kostim. Nagrađena je za najbolji diplomski rad od ULUPUDS-a. Osvojila je, između ostalog, i Zlatnu antenu za najbolju kostimografiju u seriji „Miris kiše na Balkanu“ reditelja Ljubiše Samardžića, ako priznanje za najbolji stajling na takmičenju EUROSONG 2011 u Dizeldorfu. Autor više od 200 slika rađenih tehnikom akvarela, ulja i akrila na platnu, kao i skica mnogobrojnih kostima.

Izložba „Trenutak“ Nevene Milovanović Foto:Promo/Umetnička galerija „Stara Kapetanija“

Bonus video: Izložba Vuka Vidora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar