Izlozba Savremena francuska misao Foto:Promo

Ciklus izložbi plakata sa portretima i citatima iz prevedenih dela “Savremena francuska misao” svoje prvo izdanje će imati 16. maja do 4. juna 2023. u Francuskom institutu u Beogradu.

Francuski institut u Beogradu, u saradnji sa srpskim izdavačima koji objavljuju francuske autore, osmislili su ciklus izložbi plakata sa portretima i citatima iz prevedenih dela. Ciklus nosi naziv “Savremena francuska misao”, a ima za cilj da pokaže prisustvo Francuske u Srbiji u oblasti prevođenja i izdavaštva.

Izlozba Savremena francuska misao Foto:Promo

Prva izložba poverena je izdavačkoj kući Akademska knjiga iz Novog Sada, koja je za ovu priliku izabrala ograničen broj francuskih književnika i teoretičara iz svog kataloga, kako bi pokazala raznovrsnost francuske misli koja je u prevodu prisutna u Srbiji.

Na plakatima su Majlis de Kerangal, Žan-Lik Marion, Kamij Lorans, Matijas Enar, Erik Vijar, Toma Piketi, Žilija Kaže, Boris Sirilnik, Kamel Daud, Patrik Laper, Emanuel Karer, Mari Darijesek, Ž. M. G. Le Klezio, Bualem Sansal, Patrik Modijano, Brižit Žiro, Kamij Kušner, Lidi Salver, Žan-Pol Diboa, Nikola Matje, Emanuel Ruben, Salim Baši, Elizabet Rudinesko, Alen Badju.

Neki od ovih autora su pozvani na Međunarodni beogradski sajam knjiga 2023, na kome će Francuska biti počasni gost. Izložba će biti otvorena od 16. maja do 4. juna 2023. u Francuskom institutu u Beogradu.

Bonus video: Beogradske adrese srpskih pisaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar