Foto: Theo Wargo / Getty images / Profimedia

Novi album Rodžera Votersa "The Lockdown Sessions" izašao je pod etiketom "Sony Music" i podignut je na sve digitalne muzičke platforme. U pitanju je kolekcija pesama koje su snimljene u kućnom studiju tokom pandemije 2022-2021. Na ovom albumu se nalazi i čuvena "Comfortably Numb 2022", zabeležena tokom njegove "This Is Not A Drill" turneje po severnoj Americi.

„The Lockdown Sessions“ su producirali Rodžer Voters i Gus Seyffert. Uz Votersa (vokal, gitara i klavir), na albumu su svirali: Gus Seyffert – bas, violončelo, vokali; Joey Waronker – bubnjevi i perkusije; Dave Kilminster – gitara i ritam gitara; Jonathan Wilson – gitara i vokali; Jon Carin – klavijature i vokali; Lucius (Jess Wolfe i Holly Laessig) – vokali; Bo Koster – orgulje (svuda osim na pesmi „Mother“), kao i Ian Ritchie – saksofon („Two Suns In The Sunset“).

„The Lockdown Sessions“ čini pet pesama od kojih neke pripadaju Pink Floyd eri, dok je Voters bio u bendu, odnosno njegovoj solo karijeri: „Mother“ i „Vera“ (originalno objavljene na albumu The Wall grupe Pink Floyd; „Two Suns In The Sunset“ i „The Gunner’s Dream“ sa albuma The Final Cut grupe Pink Floyd; „The Bravery of Being Out Of Range“ sa Watersovog solo albuma, Amused To Death. Uz to, kao poslednju, šestu kompoziciju ovog izdanja, Waters je obradio i Pink Floyd klasik, „Comfortably Numb“.

Foto: Promo

O izdanju „The Lockdown Sessions“, Rodžer Voters je rekao da je turneja „Us and Them“ trajala tri godine i da su svaki koncert završili pesmom „Comfortably Numb“… nakon koje bi usledio bis, pesma „Mother“, te da je u tom nekom trenutku, pri kraju turneje, počeo da razmišlja da bi bilo interesantno napraviti album od „bis“ pesama i tako ih i nazvati, „The Encores“.

– Moja ideja je prvo bila odložena koncertom u čast Gingera Bakera, sa Ericom Claptonom, pa zatim maršom i govorom podrške Julianu Assange-u u Londonu. A, onda je u petak, 13. marta 2020. krenuo karantin i moj projekat „The Encores“ se negde zaturio… sve do sada… Kao znak uzvika, „Comfortably Numb“ zatvara ovaj krug ljubavi – istakao je Voters.

Čitav album je filmski zabeležio producent i reditelj Sean Evans, dok je autorka fotografije na omotu izdanja Kate Izor. Voters će sledeće godine krenuti na turneju „This Is Not A Drill“ po Evropi, a u planu je 40 koncerata, u ukupno 14 evropskih zemalja. Prvi datum je zakazan u Lisabonu, 13. marta 2023. u areni Altice.

Bonus video: Koncert Iron Maidena u punoj Areni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar