Foto: Promo

Knjiga Ane Ćosić Vukić "Vreme sa ocem" biće predstavljena večeras u 19.30 časova u Zadužbini Ilije M. Kolarca, saopštila je izdavačka kuća "Vukotić medija".

O knjizi „Vreme sa ocem“ na večerašnjoj promociji govoriće, pored autorke Ane Ćosić Vukić, Jovan Delić, Predrag Marković, Marko Krstić i Manjo Vukotić.

Ana Ćosić Vukić, celoživotni pratilac slavnog oca Dobrice Ćosića, radila je godinama na ovom rukopisu. Otac i ćerka, doktor književnosti, sklopili su, kako podsećaju iz „Vukotić medije“, zanimljiv dogovor – da i pismeno i usmeno osvetle stvaralački čin velikog pisca. Uz dopisivanja i razgovore, koji su trajali godinama, Ana je ušla u tajne očevog pisanja – od inspiracije, sakupljanja građe, vajanja književnih junaka, pletenja sudbina, do izlivanja poruka i pouka knjige.

Cilj autorke jeste da se u centru knjige nađu romani s kojima se „Ćosić popeo na vrh srpske književne piramide“.

U živom, veštom preplitanju ćerkinih pitanja, koja su ponekad veoma provokativna, i nimalo blagih opaski, otvara se iznijansirana i višebojna slika Ćosićevog stvaralaštva.

Dobrica je, ispovedajući se ćerki, rekao više nego što je uspeo decenijama pisanja i pričanja o sebi kroz brojne zapise, intervjue, ispovedi…

U knjizi „Vreme sa ocem“ prvi put saznajemo kako je Dobrica Ćosić zaista živeo, odrastao, voleo, tugovao, strahovao i stvarao. Zahvaljujući Ani konačno imamo zaokruženu priču o životu velikog pisca, podsećaju iz „Vukotić medije“.

Bonus video: Šušljik o serijama po delima Ćosića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar