Foto: Promo

Moderni triler "Pored tebe" srpskog reditelja i scenariste Stevana Filipovića silovit je i koncizan napad na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Srbiju koju je stvorio, piše "Jutarnji list" nakon premijere filma na Pulskom festivalu.

Filipović je kroz priču o isprepletenosti privatnog i poslovnog u životu novinarke lokalnog tabloida Ksenije Marković (Mina Nikolić) progovorio o najbolnijim neuralgičnim tačkama srpskog društva – medijima kojima je jedina preokupacija veličanje lika i dela srpskog predsednika, političarima koji su na pozicije došli na pokvaren i podmukao način i treš rijaliti emisijama, modernom verzijom krvavih gladijatorskih igara za zabavljanje masa kako ne bi slučajno razmišljale o pandemiji, migrantima i drugim „nebitnim sitnicama“, piše kritičar „Jutarnjeg lista“.

„Pored tebe“ klaustrofobično je ostvarenje furioznog tempa koji od gledatelja traži veliku koncentraciju. Naime, Filipović, ujedno i ko-montažer filma, priču izlaže nelinearno i određeni segmenti upravo zato isprve deluju haotično, međutim kasnije se sve posloži u jednu koherentnu celinu, dodaje se u kritici Filipovićevog novog filma.

Bonus video: Stevan Filipović – Branitelji murala nisu desničari nego plaćenici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare