Foto: Promo/ Portal Animanima festivala

Ovogodišnje 16. po redu izdanje Animanime, festivala animiranog filma biće održano od 2. do 5. novembra u Čačku a u takmičarskom programu biće prikazano 32 filma iz 15 zemalja.

Ovogodišnje 16. po redu izdanje Animanime, festivala animiranog filma biće održano od 2. do 5. novembra u Čačku a u takmičarskom programu biće prikazano 32 filma iz 15 zemalja.

Ocenjivaće ih žiri uglednih animatora: Kolja Saksida (Slovenija), Magda Guidi (Italija) i Velislava Gospodinova (Bugarska).

Novina u programu je kolekcija „Nezavisna korejska animacija“ sa ostvarenjima osam savremenih autora iz Južne Koreje. Biće predstavljeni i animirani radovi iz trajne kolekcije video portala STASH iz Kanade – televizijske reklame, brendirani sadržaji, muzički video spotovi…

„Istražujući obilje materijala, došli smo do teme koja će naizgled obične stvari pokazati u drugačijem svetlu (animirani svet je savršeno mesto da se stvari okrenu naglavce, zar ne?), ističu organizatori Animanime povodom ostvarenja „Ljubav, prijateljstvo i ostale nedaće“.

Ovogodišnje izdanje Animanime donosi i Specijal The Best of WTF koji stiže sa festivala u Ansiju, koji će, kako se navodi, biti poslastica za sve one gledaoce koji uživaju u otkačenom humoru i bizarnim narativnim rešenjima.

Takođe Animanima.DOCS, postaje nezaobilazna programska komponenta festivala, pa i ove godine, sa šest odabranih naslova, „svedoči o vitalnosti i efektnoj sinergiji dokumentaristike i animacije“

Kada je reč radionicama mlađi polaznici će imati priliku da dobiju prve filmske „uloge“ na radionici sinhronizacije glasova, a nešto stariji, koji pretenduju da stečena znanja jednog dana prenesu nekim budućim polaznicima, saznaće od iskusnih predavača dosta toga o tehnikama i pedagoškim aspektima animiranog filma.

Bonus video: Luna park: Recept za Suzovaču – rakiju od suza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar