Foto: Ferran Nadeu, Promo

Jedna od najznačajnijih ilustratorki današnjice Malika Favre biće gost Novosadske nedelje dizajna, koja će biti održana od 30. septembra do 7. oktobra na Spensu, saopštili su organizatori.

U okviru manifestacije Design Week Novi Sad publika će imati priliku da čuje predavanje slavne umetnice Malike Favre, zakazano za 1. oktobar u amfiteatru Spensa pod nazivom „Ja i ti i svi koje poznajemo“.

Francuska umetnica koja živi u Barseloni poznata je po minimalističkom stilu, koji se često opisuje kao Pop Art i OpArt. Začinjene humorom i seksualnošću, ilustracije Malike Favre provociraju i intrigiraju maštu i podsvest posmatrača.

Na predavanju u Novom Sadu Malika Favre govoriće o svojim ilustracijama kroz prizmu ljudi koje je srela na životnom i umetničkom putu i povesti publiku na kreativno putovanje u kojem „ništa nije samo slučajnost“. 

Foto: Promo

Malika Favre je studirala grafički dizajn u Parizu, da bi potom karijeru ilustratora nastavila u Velikoj Britaniji 2004. A sedam godina kasnije pokreće sopstveni biznis kao nezavisni illustrator i umetnik, i ubrzo postaje jedna od najtraženijih grafičkih umetnika u Velikoj Britaniji. 

Favreova je radila za „Njujorker„, Montre džez festival, „Epl“, „Penguin buks“… Stoji iza reklama za Ajped i magazina „Njujorker“.

Foto: Promo

Novosadska nedelja dizajna, koja se održava u okviru Kaleidoskopa kulture, kroz 14 programskih celina i učešće tristotinak dizajnera i umetnika, publici će predstaviti najznačajnije autorske pojave u domenu grafičkog dizajna, produkt dizajna, fotografije i mode. Na prostoru od 7.500 kvadratnih metara biće postavljene izložbe, prostorne instalacije, a publika će uživati i u uličnoj umetnosti, filmskom i muzičkom programu, programu za decu, radionicama… 

Bonus video: Vuk Tomić u podcastu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar