Na posebnoj Pachamama bini održana je prva od tri ceremonije otvaranja ovogodišnjeg Exita.

Uz pogled na Dunav, prisutni su u duhu Ada Divine Awakening festivala svesnosti i intimnosti koji se održava na Adi Bojani, učestvovali u drevnom ispijanju ručno pravljenog kakaa iz Gvatemale.

PROČITAJTE JOŠ:

Publika je imala prilike da se upozna sa blagodetima ove biljke, kao i sa drevnim načinom meditacije kroz muziku i pesmu “kirtan”, koju je doneo Sarasvati Druna bend. Ovaj devetočlani sastav slavi “božanski princip, vrhovnu ljubav i inteligenciju”.

Osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević otvorio je ovo veče držeći u rukama bebu svoju ćerku koju je nazvao „pravim božanstvom koja je na svet došla kako bi nas obasjala svojom čistom svetlošću“.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

– Blizu smo Novoj Zemlji u kojem ćemo se svi voleti i biti jednaki. Blizu smo toj ljubavi. Pozivam vas da osetite ovu energiju u svojoj duši i srcu i ako je osetite znaćete o čemu pričam – poručio je Kovačević.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Uz poruke mira, ljubavi, jedinstva i slobode otvoren je jedan važan segment Exita, a to je program posvećen brigi o mentalnom zdravlju, telu i duhu.

Druga ceremonija biće takođe u ovom stilu kada će na Dance arenu stupiti Vylana Marcus. Alhemičarka zvuka i vizionarka koja će izvesti jedinstveni performans, posvetila je život muzikoterapiji.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zvanična ceremonija otvaranja zakazana je na Main stejdžu u 22.30 kada će govor održati Vylanin suprug filantrop, motivacioni govornik i osnivač globalnog brenda Onnit – Aubrey Marcus, a sve to biće krunisano prvim ikad otvaranjem festivala iz svemira i slanjem moćne poruke svetu.

Čast da otvori Main stejdž imao je bend Šajzerbiterlemon u 20 časova, dok će nakon njih uslediti Viagra boys. Svi sa nestrpljenim iščekuju legendarni The Prodigy koji će kročiti na Glavnu binu u 23.20h. Dance arenom večeras će zavladati ženski zvuk jer će DJ pult zauzeti Tijana T, Amelie Lens, Nina Kraviz, a veče će zatvoriti Indira Paganotto koja će početi svoj set u 6 ujutru.

BONUS VIDEO: Luna park: Vremeplovom na EXIT godine 2002.