Foto: Shutterstock

Opušteni porodični roštilj u mirnom primorskom gradu u Australiji, pretvorio se u nezamislivi užas za dva mlada roditelja kada su njihovu petonedeljnu bebu bez upozorenja dva rotvajlera napala i ubila.

Prijatelji porodice male Mije Džejd Rajli otkrili su kako je dete spavalo pored stola za šest do osam odraslih u domu njenog dede u Moruji, na južnoj obali Novog Južnog Južnog Velsa, u subotu uveče kada se tragedija dogodila oko 22.40.

Rekli su da su psi bezazleno spavali oko tri metra od kolica kada su, bez ikakvog razloga, iznenada nasrnuli na usnulo novorođenče.

Samo nekoliko dana ranije, otac Mije Džejd, Tom Rajli, objavio je na Fejsbuk stranici kompanije South Coast Spine Care, gde je radio kao kiropraktičar, rekavši da planira da radi samo četiri dana u nedelji kako bi mogao da provede više vremena sa porodicom.

Tri srceparajuća posta prikazuju blaženu porodicu posvećenu svom novorođenčetu.

Jedan snimak prikazuje Miju Džejd okruženu ljubavlju i brigom u nizu dirljivih porodičnih snimaka sa malom devojčicom, koju drže njena sestra, mama i tata.

U istom postu ponosni otac govori svojim pacijentima da je Mija Džejd ‘bezbedno došla kući’ u ponedeljak, 6. januara.

Planirao je da se vrati na posao nakon vremena koje je proveo sa svojom porodicom.

Samo nekoliko dana pre napada, gospodin Rajli kaže svojim pacijentima da mora da smanji radno vreme na klinici da bi „proveo vreme sa svojom decom“.

U subotu su gospodin i gospođa Rajli skočili su da odvoje pse od svoje devojčice dok su užasnuti gosti na večeri pokušavali da pomognu.

Uzeli su dete natopljeno krvlju i odvezli je kolima u obližnju bolnicu Moruia. Ali lekari nisu uspeli da je spasu i umrla je od povreda glave nešto posle ponoći.

krijumcarenje novorodjencadi beba
Iustracija Foto:Shutterstock

„Svi su tamo bili uključeni da bi se psi odvojili od deteta“, rekao je porodični prijatelj za Dejli mejl Australija.

„Bilo je dosta krvi, bilo je strašno. Jednostavno nije bilo upozorenja“, rekao je.

„Upravo su pravili porodični roštilj sa komšijama u zadnjem delu imanja, a onda su se okrenuli i psi su bili na njoj. Druge dece nije bilo, psi nisu trčali i niko nije provocirao pse ili bilo šta. Nisu bili uznemireni. To se dogodilo niotkuda“, navodi se.

Porodični prijatelj je rekao da je druga dvogodišnja ćerka para takođe bila u blizini pasa otkako je rođena bez ikakvih incidenata.

„Imaju još jedno dete koje je verovatno bilo u istoj poziciji ili veoma sličnoj“, rekao je on.

„Nikada nije bilo problema. Zaista je užasno. To je neopisivo“, dodao je.

PROČITAJTE JOŠ:

„To je zaista potreslo ovu malu zajednicu“, rekao je. „Ne možete ništa da kažete. To je samo tako tragično. Ovo će biti zaista teško za celu porodicu. Razgovarao sam sa dedom i on je samo u šoku“.

Nakon incidenta dva rotvajlera su zaplenjena od strane Saveta okruga Evrobodala.

Portparolka je potvrdila da su pse zaplenili čuvari saveta, ali nije mogla da komentariše dalje zbog policijske istrage koja je u toku.

Portparolka nije mogla da potvrdi da li su psi eutanazirani, što je standardna praksa nakon fatalnog napada psa.

Pokrenuta je istraga policije Novog Južnog Velsa o tome šta se tačno dogodilo u kući, a portparol policije nije mogao dati nikakav dalji komentar.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar